Nakliyeci, yakıt için Avrupa'ya 1 milyar Euro ödüyor

Nakliyeci, yakıt için Avrupa'ya 1 milyar Euro ödüyor

Nakliye firmalarının yakıt alımı için Avrupa ülkelerine senede 1 milyar Euro ödediği bildirildi. DKV Euro Service Türkiye Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, bu ödemenin firma giderlerinde payının yüzde 35 olduğuna işaret etti. "Nakliyecilerimize KDV iadesi imkânı sunan Avusturya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika ülkelerini öneriyoruz. Bu ülkelerden yakıt kartı ile yapılacak alımlar maliyeti yüzde 17 ila 24 indiriyor." dedi.

Sezer, kart ile toplu alımlarda büyük indirimlerden faydalanılabileceğini de vurguladı.

2013-2014 döneminde likit yakıt fiyatlarının Romanya dışında tüm Avrupa ülkelerinde yüzde 2-5 oranında gerilediğini anlatan Sezer, "Bu dilimde Çek Cumhuriyeti yüzde 5,83 ile akaryakıt fiyatlarının en çok gerilediği ülke konumunda. Türkiye'de de fiyatlar yüzde 2,5 arttı." açıklamalarında bulundu.

2014-2015 döneminin fiyat gerilemelerine de değinen Sezer, şunları ifade etti:

"Çek Cumhuriyeti yüzde 12,9 ile yine ilk sırada. Onu yüzde 11,5 ile Avusturya takip ediyor. En ufak oran yüzde 7,3 ile Bulgaristan'ın. Türkiye'de fiyat gerilemesi Avrupa'nın çok altında. Türkiye yüzde 9 gibi bir gerileme var."

DKV olarak müşterilerine tek kart ile çok kapsamlı bir hizmet sunduklarını belirten Deniz Çokcoş Sezer, şöyle devam etti:

"Kart, Avrupa'da 42 ülkede 55 bin 400 noktada, ayrı yakıt markalarının satıldığı en geniş ve en yaygın istasyon ağını elinde bulunduran kart. DKV olarak ayrıca müşterilerimize tek elden sorunsuz ve pratik vergi iadesi hizmeti sunuyoruz. "
CİHAN
<< Önceki Haber Nakliyeci, yakıt için Avrupa'ya 1 milyar Euro ödüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER