"Namazımı ha camide kılmışım ha hücremde"

Hayırseverlere yönelik nefret operasyonunda tutuklanan 80 yaşındaki Ramazan Keskin, ibadetlerine artık hücrede devam edeceğini söyledi.

80 yaşındaki dede kameraya böyle seslendi

Yoksul öğrencilerin yıllardır ‘Ramazan dedesi’ olarak bilinen hayırsever Ramazan Keskin, ihtiyacı olan öğrencilere burs verdiği ve bazı derneklerin yardım faaliyetlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklandı. Savcılık ayrıca Ramazan dedeyi ‘terör örgütü üyesi’ olmakla suçladı. Gözaltına alındığı sırada Ramazan Keskin, kendisini çeken kameralara “Çekin oğlum çekin, şereftir bizim için” demişti. Plastik boru malzemeleri satan bir esnaf olan Ramazan Keskin’in, 40 yıldır fakir öğrencilere burs verdiği, hayır işlerinde uğraştığı ve çevresi tarafından çok sevilen bir hayırsever öğrenildi.

Antalya'da hayırseverlere yönelik nefret operasyonunda gözaltına alınan 24 kişiden 17'si tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında 80 yaşındaki hayırsever Ramazan Keskin de var. Savcılıktaki ifade işlemlerinde, dernek ve vakıflar aracılığıyla yardım yapmak ve öğrenci okutmak ‘terör faaliyeti’ olarak kabul edildi ve 24 isme ‘terör örgütü üyeliği’ iftirası atıldı.

TUTUKLANMASINI SU DAĞITARAK KUTLADI

Ramazan Keskin, gözaltına alındığı sırada kameraları fark edince “Çekin oğlum çekin, şereftir bizim için” demişti. Keskin'in mahkemenin tutuklanma kararından sonra üzülen diğer şüphelilere ‘Üzülmeyin' dediği ve su dağıtarak moral verdiği öğrenildi.

‘DİMDİK AYAKTA DURUYORUM'

Antalya'nın önde gelen isimlerinden ve yaptığı hayır faaliyetleriyle bilinen Keskin'in yakınlarına, “Tutuklarsalar tutuklasınlar. Hiçbir yere gitmiyorum. Dimdik ayakta duruyorum. Zaten günlerimi cami ile evim arasında geçiriyordum. Cezaevine girince de namazımı oturup hücremde kılarım.” dediği öğrenildi. Öte yandan Antalya'daki operasyonun açık ve gizli tanık beyanlarına dayandırı- larak yapıldığı öğrenildi. Mahkemeye çıkarılan gözaltındaki isimler İbrahim D., Mehmet Menderes K., Yavuz K., Ramazan K., Abdi D., Ahmet S., Celil D., Cevdettin S., Cezmi A., Hüseyin B., İsmail Ş., Mustafa K., Ramazan A., Ramazan Ö., Şeref Ü., Tacettin K. ve Turhan N. tutuklandı. Hüseyin K., Salih K., Mustafa A., Osman S., Halil E., Mustafa Ö. ve Orhan Ö., adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı

Özgür Düşünce - Yarına Bakış
<< Önceki Haber "Namazımı ha camide kılmışım ha hücremde" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER