NASA, Mars'taki büyük keşifi açıkladı

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Mars gezegenine dair 'çok önemli bilimsel bir bulgunun' açıklayacağını duyurmuştu.

NASA, Mars'taki büyük keşifi açıkladı


ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Mars gezegenine dair 'çok önemli bilimsel bir bulgunun' açıklayacağını duyurmuştu. NASA tarafından yapılan açıklamada, Mars'ta sıcak aylarda akan tuzlu su bulunduğuna dair çok güçlü kanıtlara ulaşıldığını açıkladı.

Associated Press'in haberine göre, Kızıl Gezegen'de sıcak aylarda görülen ancak yılın geri kalan bölümünde kaybolan siyah çizgilerin, periyodik olarak akan tuzlu suların sonucunda oluştuğu ortaya çıktı. Araştırmacıların analiz ettiği bilgiler, NASA'nın Mars Keşif Uydusu tarafından aktarılmıştı.



DÜNYA BU MESAJI MERAKLA BEKLİYORDU

NASA'nın Twitter hesabından paylaşılan mesajda, 'Mars'ın gizemi çözüldü mü? Pazartesi 11.30'da (TSİ 18.30) detayları öğrenmek için NASA TV'yi izleyin' ifadesi dünyayı heyecanlandırdı. NASA'nın Twitter mesajına gelen cevapların büyük kısmında 'Yoksa Mars'ta uzaylı mı buldunuz?' sorusu sorulsa da, bilim insanları NASA'nın Mars keşif projesi kapsamında yürütülen araştırmalarda Kızıl Gezegen'de suyun olduğuna dair kanıtlar elde etmiş olabileceğini düşünüyordu.

2015'in ilk aylarında NASA'nın Mars yüzeyindeki aracı Curiosity, gezegenin yüzeyinde bir tür tuz molekülü olan kalsiyum Perklorat bulmuştu. Bu bulgu, Mars yüzeyine yakın yeraltı su kaynakları olabileceği fikrini destekler nitelikteydi. Gezegende sıvı halde su bulunması halinde, Mars'ta yaşamın idame ettirilebileceği yönünde önemli bir adım atılmış olacağı ifade ediliyordu.
<< Önceki Haber NASA, Mars'taki büyük keşifi açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER