Nasuhi'nin suçu neydi?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 5 2016
AKP'nin olağanüstü kongre kararı sonrası akıllara 20 Nisan’da A Haber’deki Toplumsal Hafıza programına katılan eski Star gazetesi yazarı Nasuhi Güngör’ün sözleri geldi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptıkları görüşmeden AKP’nin olağanüstü kongreye gitmesi ile Davutoğlu’nun aday olmayarak Başbakanlık’tan çekilmesi ve Genel Başkanlık koltuğunu bırakması kararının çıkması gündemin birinci sırasına yerleşirken, akıllara 20 Nisan’da A Haber’deki Toplumsal Hafıza programına katılan Star gazetesi yazarı Nasuhi Güngör’ün sözleri geldi.
"AK PARTİ DAVUTOĞLU İLE YOLA DEVAM EDEMEZ"
TRT'de kısa süre önce görevine son verilen Güngör büyük yankı uyandıran "Artık AK Parti Davutoğlu ile yoluna devam edemez” sözlerinden sonra Star gazetesinden kovulmuş, ardından Güngör'e TRT'ye giriş yasağı uygulanmıştı.
Güngör programda şöyle konuşmuştu:
"Siyasi boşluk var, Başkanlık sistemi ile ilgili sahici gündeme geçemediğimiz için, iki başlılık var. Daha da açık konuşacağım, Türkiye'nin paralel yapı ile mücadelesinde gayret etmesi gerekenler bunu yeterince yapmıyor. Siyasiler de bunu gündemlerine yeterince almıyor. Hükümet yeterince gündemine almıyor. AK Parti de almıyor gündemine. Çok daha aktif gündemlerine almak zorundalar. Davutoğlu, dışileri bakanı olarak çok önemli hizmetler gördü. Türkiye'nin Suriye ile de Rusya ile de devam eden ve niye devam ettiğini hala anlamadığım gerginlik ile ilgili hala çözüm üretilemiyor. Türkiye bu ikili yapıyı kırmak zorunda. Ve açık söyleyeyim Sayın Ahmet Davutoğlu ile artık bu mesele devam edemeyecek bir hale gelmiştir. AK Parti kendine yeni bir yol aramak durumundadır."
PELİKAN DOSYASI
Güngör’ün sözlerinin Başbakan ile Cumhurbaşkanı'nın görüşmesinden çıkan sonucun ilk işareti olmasının yanı sıra, 1 Mayıs’ta sosyal medyada “Selam Olsun” başlığıyla yayılan Pelikan Dosyası adlı yazı da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar içeriyo
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı2.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı3.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...4.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor5.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?
6.Trump'tan İran'a müdahale sinyali7.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti8.Almanya'ya giren sığınmacı sayısında büyük düşüş! Tedbirlerin daha da artırılması tartışılıyor9.Vatandaşa yeni yılda şok: Borcu olan devlet hastanesine gidemeyecek!10.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







