Nasuhi'nin suçu neydi?

AKP'nin olağanüstü kongre kararı sonrası akıllara 20 Nisan’da A Haber’deki Toplumsal Hafıza programına katılan eski Star gazetesi yazarı Nasuhi Güngör’ün sözleri geldi.

Nasuhi Güngör: Ak Parti Ahmet Davutoğlu ile yola devam edemez

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptıkları görüşmeden AKP’nin olağanüstü kongreye gitmesi ile Davutoğlu’nun aday olmayarak Başbakanlık’tan çekilmesi ve Genel Başkanlık koltuğunu bırakması kararının çıkması gündemin birinci sırasına yerleşirken, akıllara 20 Nisan’da A Haber’deki Toplumsal Hafıza programına katılan Star gazetesi yazarı Nasuhi Güngör’ün sözleri geldi.

"AK PARTİ DAVUTOĞLU İLE YOLA DEVAM EDEMEZ"

TRT'de kısa süre önce görevine son verilen Güngör büyük yankı uyandıran "Artık AK Parti Davutoğlu ile yoluna devam edemez”  sözlerinden sonra Star gazetesinden kovulmuş, ardından Güngör'e TRT'ye giriş yasağı uygulanmıştı.

Güngör programda şöyle konuşmuştu:

"Siyasi boşluk var, Başkanlık sistemi ile ilgili sahici gündeme geçemediğimiz için, iki başlılık var. Daha da açık konuşacağım, Türkiye'nin paralel yapı ile mücadelesinde gayret etmesi gerekenler bunu yeterince yapmıyor. Siyasiler de bunu gündemlerine yeterince almıyor. Hükümet yeterince gündemine almıyor. AK Parti de almıyor gündemine. Çok daha aktif gündemlerine almak zorundalar. Davutoğlu, dışileri bakanı olarak çok önemli hizmetler gördü. Türkiye'nin Suriye ile de Rusya ile de devam eden ve niye devam ettiğini hala anlamadığım gerginlik ile ilgili hala çözüm üretilemiyor. Türkiye bu ikili yapıyı kırmak zorunda. Ve açık söyleyeyim Sayın Ahmet Davutoğlu ile artık bu mesele devam edemeyecek bir hale gelmiştir. AK Parti kendine yeni bir yol aramak durumundadır."  

PELİKAN DOSYASI

Güngör’ün sözlerinin Başbakan ile Cumhurbaşkanı'nın görüşmesinden çıkan sonucun ilk işareti olmasının yanı sıra, 1 Mayıs’ta sosyal medyada “Selam Olsun” başlığıyla yayılan Pelikan Dosyası adlı yazı da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar içeriyordu. Davutoğlu, AKP’nin grup toplantısında Pelikan Dosyası’nı kastederek, "Eski Türkiye özlemi çeken sanal şarlatan ve müfterilerin ayak oyunlarına izin vermeyeceğiz. Her türlü fitne ve fesattan bizleri rabbimiz korusun” demişti.
<< Önceki Haber Nasuhi'nin suçu neydi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER