NATO’dan Putin’in açıklamalarına tepki
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 21 2022
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ulusa sesleniş konuşmasında kısmi seferberlik ilan ettiğini duyurmasına NATO'dan sert tepki geldi. Öte yandan, İngiltere ve Çekya'dan da Putin'in açıklamalarına ses yükseldi.
Rusya’nın 24 Şubat’ta başladığı Ukrayna işgali sürerken, Putin'in bu sabah ülkede kısmi seferberlik ilan ettiği konuşmaya tüm dünyadan tepkiler sürüyor.
Son olarak, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ‘Putin’in açıklamaları savaşın planlarına göre gitmediğini gösteriyor.’ derken, Putin’in Ukrayna’da yanlış hesap yaptığını belirtti.
Dünyada olası bir nükleer savaş ihtimaline de değinen ve Putin’in gözdağını yorumlayan Stoltenberg, ‘Hiçbir zaman nükleer bir savaş olmamalı. Rusya’nın nükleer pozisyonunda şimdiye kadar bir değişiklik olmadı.’ dedi. NATO’nun hiçbir zaman Putin gibi nükleer retoriklere girmeyeceğini de sözlerine ekledi.
Stoltenberg, Putin ile mücadelenin uzun sürebileceğini de belirtirken, ‘bu duruma hazır olmalıyız’ dedi.
AVRUPA’DAN TEPKİLER YÜKSELİYOR
İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından yaptığı açıklamada kısmi seferberlik ilanını ‘işgalin başarısızlığının itirafı' olarak nitelendirdi. Wallace şu ifadeleri kullandı: “Putin ve Savunma Bakanı (Sergey Şoygu), on binlerce vatandaşını kötü donanımlı ve kötü yönetilen bir ölüme gönderdi. Ukrayna’nın bu savaşı kazandığı, uluslararası toplumun birleştiği ve Rusya’nın küresel olarak dışlanmış hale geldiği gerçeğini hiçbir tehdit ve propaganda gizleyemez”
Çekya Başbakanı Petr Fiala da sosyal medya hesabı üzerinden Putin'in açıklamasına yönelik yaptığı açıklamada, “Vladimir Putin’in ilan ettiği kısmi seferberlik, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşı daha da tırmandırmaya yönelik bir girişim ve Rusya’nın tek saldırgan olduğunun bir başka kanıtıdır. Ukrayna’ya yardıma ihtiyaç var ve bunu kendi çıkarlarımız için yapmaya devam etmeliyiz” dedi.
PUTİN KISMİ SEFERBERLİK İLAN ETTİ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı10.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...


