NATO Rus tehdidine karşı yeni bir askeri plan imzalıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 21 2021
NATO Savunma Bakanları muhtemel bir Rus saldırısına karşı yeni bir askeri ana plan üzerinde anlaşmak için bir araya geldi.
NATO Savunma Bakanları’nın, birden fazla cephede olası bir Rus saldırısına karşı savunma yapmak için bugün yeni bir askeri ana plan üzerinde anlaşmaya varacağı bildirildi.
Gizli strateji, Baltık ve Karadeniz bölgelerinde nükleer silahlar, bilgisayar ağlarının hacklenmesi ve uzaydan saldırıları içerebilecek herhangi bir eş zamanlı Rus saldırısına hazırlıklı olunmasını amaçlıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da toplantıya katılmak üzere Brüksel’e gitti.
NATO yetkilileri, yakında herhangi bir Rus saldırısı gerçekleşeceğine inanmadıklarını vurgularken Moskova saldırgan bir niyet taşıdığı iddialarını reddediyor ve NATO’nun bu tür hazırlıklarla Avrupa’yı istikrarsızlaştırma riskini taşıdığını iddia ediyor.
Ancak NATO yetkilileri, Rusya’nın ileri silah sistemleri geliştirmesi ve müttefiklerin sınır bölgelerine askeri birlik ve teçhizat yerleştirmesi nedeniyle “Avrupa-Atlantik Bölgesi’nde Caydırıcılık ve Savunma Kavramı”na ve onun stratejik uygulama planına ihtiyaç olduğunu kaydediyor.
Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer plan hakkında Alman radyosu Deutschlandfunk’a verdiği demeçte, “Bu caydırıcılığı muhafaza etmenin yolu. Plan Rusya’nın mevcut davranışına göre uyarlanıyor. Rusya’nın özellikle Baltık ülkeleri üzerindeki hava sahası ihlallerini ve Karadeniz’deki ihlalerini görüyoruz” dedi.
ABD’li bir yetkili, bugün onaylanacak planın 2022’nin sonuna kadar daha ayrıntılı bölgesel planların hazırlanmasını, NATO’nun hangi ek silahlara ihtiyacı olduğunu ortaya koyarak ona göre askeri güçlerini nasıl konumlandıracağını belirlemesini sağlayacağını kaydetti.
Batılı yetkililer, Mayıs ayında Rusya’nın Ukrayna sınırına yaklaşık 100.000 asker yığdığını ve bu sayının Moskova’nın Kırım’ı 2014’te ilhak etmesinden bu yana en yüksek sayı o
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü3.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!4.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'7.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


