Nato'daki bir Türk Subayı ABD'ye iltica etti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye tarafından geri çağrılan bir Türk subayının ABD'ye iltica başvurusu yaptığı bildirildi.

Nato'daki bir Türk Subayı ABD'ye iltica etti

Reuters haber ajansına konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen iki ABD'li yetkili, söz konusu Türk subayın Virginia eyaletinde Norfolk'taki NATO'ya bağlı Müttefik Dönüşüm Komutanlığı'nda görev yaptığını belirtti, ancak subayın kimliği ve rütbesiyle ilgili bilgi vermedi.

Reuters'a konuşan Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden bir yetkili ise Tümamiral Mustafa Uğurlu'nun, hakkında geçen ay çıkarılan gözaltı kararına yanıt vermediğini bildirdi. Türk yetkili, Uğurlu'nun 22 Temmuz tarihinde kimlik ve rütbelerini karargaha bıraktığını ve ardından kendisinden haber alınamadığını kaydetti. Büyükelçilik yetkilisi, daha düşük rütbeli iki subayın daha ABD'den geri çağrıldığını, ancak haklarında gözaltı kararı bulunmadığını belirterek, "Biri geri döndü, diğeri ise kısa zamanda dönecek" bilgisini verdi.
Uğurlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hakkında ordudan ihraç kararı verilen subaylar arasında yer almıştı.
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un sözcüsü Jeff Davis konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, Norfolk'taki Müttefik Dönüşüm Komutanlığı sözcüsü de iltica başvurusu konusuna değinmeyerek, karargahta 26 Türk ordu mensubunun görev yaptığını ve Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu söylemekle yetindi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili yorum yapmadı.
<< Önceki Haber Nato'daki bir Türk Subayı ABD'ye iltica etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER