NATO'dan eğitim tesisi kararı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 21 2020
Paylaş
X Post
Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 11 NATO üyesi, pilotlar için ‘Avrupa eğitim tesis ağı’ inşa edecek.İttifak üyesi 11 ülke, ‘NATO Avrupa Uçuş Eğitimi’ olarak adlandırılan girişimin kurulması için niyet mektubuna imza attı.
NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, savunma bakanları toplantısı sırasında Türkiye, Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Yunanistan, Macaristan, Karadağ, Kuzey Makedonya, Portekiz, Romanya ve İspanya’nın pilotlar için ortak eğitim tesisleri kurulması konusunda anlaştığı belirtildi.
Açıklamada, tarafların savaş uçağı, helikopter, sabit kanat ve drone pilotlarının eğitimi için güçlerini birleştirme kararı aldığı aktarıldı.Müttefiklerin hâlihazırda bulunan eğitim yapılarına ilave olarak ‘Avrupa eğitim tesis ağı’ kuracakları belirtilen açıklamada, bunun külfet paylaşımının da önemli bir göstergesi olduğunun altı çizildi.
Açıklamada, girişimin aynı zamanda maliyeti düşüreceği, müttefikler arasında birlikte çalışılabilirliği artıracağı ve NATO'nun hava kuvvetlerinin hazırlılık seviyesine katkı sağlayacağı ifade edildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İBB yöneticisinin kaçırılmasıyla ilgili 10 gözaltı2.CHP'de mutlak butlancılar yine kapı kırarak girdi!3.Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları parti içinde yeni tartışma başlattı4.Mardin'de yangın faciası:7 Yaşındaki çocuk...5.AKP'li Bursa Belediyesi'nde işçi kıyımı sürüyor
6.Tekin İpek başvurusunda beklenen gün: AİHM kararı salı günü açıklanacak7.İngiltere'de Starmer'ın koltuğunu sallayan gelişme!8.SGK borçlarına 31 Ağustos'a kadar borç yapılandırması geldi!9.Başkanı tutuklanan Silivri Belediyesi'nde yeni başkan seçimi10.Ahmet Şık’a ‘tehdit’ suçlamasıyla dokunulmazlık dosyası
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

HÜSEYİN ODABAŞI

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER











