NATO'dan 'hava sahası ihlali' açıklaması
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 5 2015
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile Brüksel'de bir araya geldi. Yapılan açıklamada, 'Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesi kabul edilemez' denildi.

"Rusya'nın Suriye içinde ve çevresindeki askeri operasyonlarının ele alındığı" görüşmenin ardından açıklama yapan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, "NATO'nun Türkiye'nin güvenliğini güçlü bir şekilde taahhüt ettiğini açıkça belirttim. Rusya'nın eylemleri, bölgenin güvenlik ve istikrarına katkı sağlammıyor. Rusya'ya, NATO hava sahasına tam saygı duyması ve İttifak'la gerginliği tırmandırmaması çağrısı yapıyorum. Rusya'yı, IŞİD'le mücadelede çabalarını uluslararası toplumla aynı çizgiye getirmesi için gereken adımları atmaya çağırıyorum." dedi.
Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesinin kabul edilemez olduğunu belirten NATO Genel Sekreteri, Kuzey Atlantik Konseyi'nin konuyla ilgili olarak bugün toplanacağını açıkladı.
ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hava sahası ihalleri konusunda Türkiye'yle temas halindeyiz" denildi.
CHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!4.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!5.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







