Navaz Şerif'e 7 yıl hapis cezası
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 25 2018
Pakistan'da yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan eski Başbakan Navaz Şerif, yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Pakistan eski Başbakanı Navaz Şerif, yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. Pakistan'da yolsuzluk davalarına bakan mahkeme, yarın 69 yaşını dolduracak olan siyasetçinin, 2001 yılında Suudi Arabistan'daki çelik fabrikasını almasını sağlayan gelirinin kaynağını delillendiremediğine hükmetti.
İslamabad'daki mahkemenin kararının ardından tutuklanan ve cezasını "bugünden itibaren çekmeye başlayacağı" açıklanan Şerif, Lahor'daki bir cezaevine götürülecek. Şerif'e ayrıca 1,5 milyon rupi (10,8 milyon dolar) para cezası verildi. Şerif'in İslamabad'daki mahkemenin kararını temyize götüreceği açıklandı.
Geçen yaz da tutuklanmıştı
Şerif, geçen temmuz ayında İngiltere'deyken başka bir yolsuzluk suçlaması nedeniyle Pakistan'da gıyabında 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Teslim olmak için döndüğü Pakistan'da tutuklanan Şerif hakkındaki hapis cezası daha sonra bir üst mahkeme tarafından bozulmuştu. Eylül ayında serbest bırakılan Şerif hakkındaki bu dava hâlen temyiz aşamasında.
Şerif, hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle geçen yıl Yüksek Mahkeme kararıyla başbakanlık görevinden alınmıştı.
Pakistan'da üç dönem başbakanlık yapmış olan Şerif, kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor ve iddiaların siyasi amaçlı olduğunu savunuyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var3.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'
6.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...


