Nazarbayev: Hollanda Kazakistan'a en çok yatırım yapan Avrupa ülkesi


Resmi bir ziyaret için gelen Kazakistan'a geken Hollanda Başbakanı Mark Rutte Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edildi. Rutte, Hollanda'nın Kazakistan'a en çok yatırım yapan Avrupa ülkesi olduğunu söyledi.

Akorda Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede ticaret ve ekonomi, petrol ve gaz, tarım, ulaştırma ve uzay alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

HOLLANDA KAZAKİSTANIN ÖNEMLİ BİR ORTAĞI

Hollanda Başbakanı Rutte ile dördüncü kez bir araya geldiğini belirten Nazarbayev, Hollanda'nın Kazakistan için önemli bir ortak olduğunu söyledi. Kazakistan'a yatırım yapan Avrupa ülkeleri içerisinde ilk sırada Hollanda'nın olduğunu hatırlatan Nazarbayev, Kazakistan'daki yeni yatırım projeleri hakkında bilgi verdi ve Hollandalı işadamlarını Kazakistan'a yatırım yapmaya davet etti.

Kazakistan'ın dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen kalkınma programlarını aksatmadan sürdürdüğünü belirten Hollanda Başbakanı Rutte; petrol, gaz, ilaç ve tarım sanayi başta olmak üzere yaklaşık bin Hollandalı şirketin Kazakistan'da ortak yatırımlarının olduğunu söyledi. sanayileşmede modernizasyonun önemine dikkat çeken Rutte, dünyanın en zengin petrol yatakları arasında gösterilen Kaşagan'da yeni teknolojilerin transferinin önemine dikkat çekti.

Hollanda, 2005-2014 yılları arasında Kazakistan'a 58 milyar dolar yatırım yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Nazarbayev: Hollanda Kazakistan'a en çok yatırım yapan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER