Nazi yöntemleri uyguluyorlar ama dünya söyleyince kızıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'un 15 Temmuz sonrası AKP'nin gerçekleştirdiği uygulamaları 'Nazi yöntemlerine' benzetmesine tepki gösterdi. Ancak ortadaki tablo korkunç: 40 bin kişi tutuklandı, 25 şüpheli ölüm yaşandı, 100 binden fazla insan kamudan ihraç edildi, binden fazla eğitim kurumu dernek kapatıldı, 200'e yakın gazeteci tutuklu, bir partinin eş genel başkanları ve vekilleri hapiste...

Erdoğan: Bana diktatör miktatör demişler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16. MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, geçmişte İslam düşmanı olmakla suçladığı Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle ilgili "Amerikada yeni bir dönem başlıyor. Temenni ederim ki demokrasi noktasında, gerek bölgemizdeki gelişmeler adına hayırlı adımlar atılır. Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak istiyorum" dedi.

Erdoğan HDP'li vekillerin tutuklanmasıyla ilgili "Dokunulmazlığın kaldırılmış. Tabii ki yargı seni sorgulayacak. Meclise girmiş devlete meydan okuyor yav. Sen aynen normal bir vatandaş gibisin bunun hesabını vereceksin, vermezsen bedelini ödeyeceksin." ifadelerini kullandı.

TERÖRLE MÜCADELE ADI ALTINDA MUHALİF TASFİYESİ

AB'ye de rest çeken Erdoğan "AB müzakereleri gözden geçirilmelidir diyorlar, geç kaldınız ya bir an önce gözden geçirin. Aman ertelemeyin ha, nihai kararınızı verin. Eğer Türkiye terörle haysiyetli onurlu mücadele ediyor diye, AB müzakerelerinde gözden geçirecekseniz geç kaldınız." dedi. 

NAZİ BENZETMESİNE KIZDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'un 15 Temmuz sonrası AKP'nin gerçekleştirdiği uygulamaları 'Nazi yöntemlerine' benzetmesi hakkında ise "Ellerinden damlayan kana aldırmadan bize Nazi benzetmesi yapıyorlar. Varsa yoksa Nazi, ta kendisi sizsiniz. Hatta daha da ileri gidip siyasi sığınmacı adı altında kim gelirse bağrına basacaklarını ifade ediyorlar. Nazi zihniyeti Doğu'da değil, Batı'da ortaya çıkmış felaketlere neden olmuş bir zihniyettir. Kaynağı Doğu değil Batı'dır." ifadelerini kullandı. 
<< Önceki Haber Nazi yöntemleri uyguluyorlar ama dünya söyleyince kızıyorlar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER