Nazlı Ilıcak: KONDA’nın müşterileri için yaptığı bir araştırma medyaya sızdı

Nazlı Ilıcak: KONDA’nın müşterileri için yaptığı bir araştırma medyaya sızdı


7 Haziran ile 1 Kasım arasında partilerin aldığı oylarda pek büyük bir değişiklik olmayacağını çeşitli kamuoyu araştırmaları gösteriyor. Zaten bu kadar kısa sürede seçmenin fikir değiştirmesi mümkün değil. AK Parti’nin tek başına iktidar olabilmesi için en önemli gelişme HDP’nin baraj altına düşmesi. İktidara en yakın kuruluşlar bile HDP’yi baraj altında göstermiyor.

Son olarak KONDA’nın müşterileri için yaptığı bir araştırma medyaya sızdı. Buna göre, AK Parti yüzde 41.7, CHP yüzde 24.8, MHP yüzde 16.4, HDP yüzde 12.3, Diğer yüzde 4.9.

Kanaatimce AK Parti’nin 7 Haziran’daki yüzde 40.6’lık oy oranının üzerine çıkması için hiçbir sebep yok. Doların yükselmesi, terör eylemlerinin artması, istikrarsızlık, medya üzerindeki baskılar ve giderek faşizan yönetime doğru kayılması gibi olgularla karşı karşıyayız. Böyle bir iklimde memnuniyetsizlik artarken, AK Parti oylarını nasıl yükseltecek? “İstikrar ve tek parti iktidarı” mesajıyla propaganda yapsa dahi, vatandaş, bu istikrarsızlığın, yolsuzlukların üzerini kapatma çabasından kaynaklandığının farkında. Medya üstündeki baskı, kutuplaşma, gerginlik, hukuksuzluk ve hukuksuzluğun getirdiği istikrarsızlık… Hepsinin temelinde 17-25 Aralık dosyalarından dolayı hesap verme korkusu yatıyor.
Hükümet de zaten bu yüzden kurulamadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın kendisine “Bana ve aileme dokunmama güvencesi ver” mesajını gönderdiğini açıkladı.

Anlaşılıyor ki 1 Kasım’da, yeniden bir koalisyon tablosu ortaya çıkacak. Ama bu defa koalisyon kurulacak. Yeni bir seçim ihtimali yok gibi. Tayyip Erdoğan son şansını denedi; istediğini elde edemezse (AK Parti’nin tek başına iktidarıyla kendini güvenceye alamazsa) sonuçlara katlanmak zorunda kalacak. Türkiye’ye istikrar asıl, sorumlular hesap verdiği zaman gelecek.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Nazlı Ilıcak: KONDA’nın müşterileri için yaptığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER