Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası, yarın Kemer'de başlıyor


ANTALYA (CİHAN)- Türkiye Judo Federasyonu'nun ev sahipliği yaptığı iki uluslararası müsabakadan biri olan Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası, yarın Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başlıyor. 21 ülkeden 500'e yakın sporcu, dağıtılacak 64 madalya için yarışacak.

Türkiye Judo Federasyonu'nun düzenlediği iki uluslararası müsabakadan biri olan ve her geçen yıl prestiji artan Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası, yarın Antalya Kemer'de başlıyor. Bu yıl 22. kez yapılacak köklü ve prestijli organizasyon için Türkiye dahil 21 ülke Antalya Kemer'de buluştu.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ADAYLARI

İki gün sürecek ve Pazar günü tamamlanacak organizasyonda 18 yaşın altındaki judocular ter dökecek. Özellikle ülkelerin 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yarışmaya aday sporcularının kendilerini gösterme fırsatı bulduğu organizasyon, Ümitler Dünya Sıralaması'na da puan veriyor.

İki gün boyunca toplam 500'e yakın sporcunun mindere çıkacağı kupada Türkiye adına 129 judocu dereceye girmeye çalışacak.

Organizasyonun ilk gününde kızlarda 40, 44, 48 ve 52 kiloda maçlar yapılacak. İlk gün erkeklerde ise 50, 55, 60 ve 66 kiloda madalyalar sahibini bulacak. Kupanın ikinci gününde kızlarda 57, 63, 70 ve +70 kilo, erkeklerde ise 73, 81, 90 ve +90 kiloda müsabakalar yapılacak.

Kupanın tamamı, iki gün boyunca Türkiye Judo Federasyonu'nun Web TV'si üzerinden canlı yayınlanacak. Kupada elemeler sabah 09.00'da başlayacak, 16.15'te ise final maçları yapılacak.

Geçen yıl Rusya'nın birinci olduğu madalya sıralamasında Türkiye, biri altın toplam 13 madalya ile ikinci basamağı almıştı.

Geçen yıl Türkiye'nin tek altın madalyasına imza atan Semanur Erdoğan, bu yıl da sıkleti 70 kiloda madalyanın en büyük favorisi olacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası, yarın Kemer'de başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER