Nazlı Ilıcak: AKP’nin oyu artar mı?

Nazlı Ilıcak: AKP’nin oyu artar mı?

1) MHP’nin oyları niçin AK Parti’ye kaysın? Eğer amaç, bombalamaksa, bu işi, MHP daha başarılı bir şekilde yapar. Oysa, AK Parti 4 yıl Öcalan'la müzakere etti. Sonra birden bire Kandil’i bombalamaya başladı. Milliyetçi taban bu gelgitlerin farkında. AK Parti’ye yönelmez. Kaldı ki, MHP’ye kayan oyların sebebi, AK Parti’nin yolsuzlukların ve hırsızlıkların hesabını vermemesiydi. Ne değişti?

2) CHP’den AK Parti’ye zaten hiçbir oy gitmez.

3) Güneydoğu ve Doğu’da HDP’nin çok yüksek oy oranlarına ulaşmasından da anlaşılacağı üzere, daha önce AK Parti’ye oy vermiş muhafazakâr Kürtler, hayal kırıklığı yaşadıkları için HDP saflarına geçtiler; Erdoğan’a inançlarını kaybettiler. Kandil bombalandı, barış süreci sona erdi diye, herhalde HDP’den kopup tekrar AK Parti’ye yönelmeyecekler. HDP, eğitimli bir elit tabakadan da oy aldı. Onlar da, Türkiye’yi savaşa sürüklemek isteyen zihniyetin farkında. Seçimler yenilenirse, çok bilinçli bir seçmen kitlesine sahip olan HDP oy kaybetmek bir yana, sürpriz bir şekilde oyunu artırabilir de.

Yurt içi ve dışındaki bütün bu operasyonların ana hedefi HDP-PKK ilişkisini ön plana çıkararak, Selahattin Demirtaş’ın karizmasını çizmek ve partiyi%10’luk barajın altına düşürmek. Görünüşte terörle mücadele ediliyor; arka plandaki hesap ise farklı.

Vahim bir iddia

Her gün hükümetin IŞİD’le yakın ilişki içinde olduğu algısını güçlendirecek bir delil ortaya çıkıyor. Bu defa da, The Guardian gazetesi, IŞİD ile Türkiye arasındaki kaçak petrol sevkiyatına temas etti.

Gazete, haberini, Batılı bir istihbarat yetkilisine dayandırıyor. Geçtiğimiz ay, ABD Özel Kuvvetler Birliği timleri, Suriye’nin doğusunda bir operasyon gerçekleştirmiş ve Ebu Sayyaf öldürülmüş. Ele geçirilen çok sayıda flaş disk ve belgede, kaçak petrol alışverişinin izlerine rastlanmış. IŞİD ile Türkiye’deki alıcılar arasında günlük 1 ilâ 4 milyon dolarlık karaborsa petrol alışverişi yapılıyormuş.

İşte bu yüzden“IŞİD mevzilerini vurduk” açıklaması kimseye inandırıcı gelmiyor. Madem bir operasyonla IŞİD’çileri yakalamak mümkündü, neden Suruç’ta katliam olmasını beklendiniz? Kaldı ki bütün operasyonlar karanlık içinde cereyan ediyor. 851 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Peki bu bir terör örgütü operasyonu ise, ne kadar mühimmat ve silâh ele geçirildi? Kaç tane bomba bulundu? Hiçbir açıklama mevcut değil. Bu yüzden, terörle mücadeleden ziyade, bir algı operasyonu yürütüldüğünü düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Nazlı Ilıcak: AKP’nin oyu artar mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER