Nazmi Ardıç iktidarın korkusunun sebebini açıkladı

Algı operasyonları sonucunda tutuklanarak cezaevine konulan Nazmi Ardıç, konuştu. Ardıç, “AKP halka ait zenginlikleri yandaşların cebine gönderdi. Halkı fakirleştirdi” dedi.

Nazmi Ardıç iktidarın korkusunun sebebini açıkladı

Siya­si ik­ti­da­rın zen­gin­le­şip bu­nu da giz­le­ye­me­di­ği­ni kay­de­den Ar­dıç, “AKP hal­ka rüş­vet ve­re­rek, esa­sen hal­ka ait zen­gin­lik­le­ri azın­lık olan yan­daş­la­rın ce­bi­ne gön­der­miş­tir. Bu du­rum hal­kı fa­kir­leş­tir­miş­ti­r” de­di.

PİŞMANIM

Ya­şa­nan sü­reç­te en çok ra­hat­sız ol­du­ğu hususu da açık­la­yan Ar­dıç, “Dev­le­tin en üst yö­ne­ti­ci­le­ri­nin gö­zü­nü kırp­ma­dan hal­ka ya­lan söy­le­di­ği­ne şa­hit ol­duk. Çok ay­rın­tı­lı bil­di­ğim ko­nu­lar­da per­va­sız­ca ya­lan söy­len­di­ği­ni gör­mek, içim­de geç­mi­şe dö­nük piş­man­lık­la­rı­mı de­rin­leş­ti­ri­yor. Tür­ki­ye­’ye hiz­met et­tik­le­ri­ni san­mış­tım ama ya­nıl­mı­şı­m” de­di.

TÜR­Kİ­YE ZAN AL­TIN­DA KAL­DI

Dış po­li­ti­ka­da­ki ma­ce­ra­cı yak­la­şı­mın Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti­’nin te­rö­re des­tek ve­ren bir dev­let ola­rak anıl­ma­sı­na ne­den ol­du­ğu­nu sa­vu­nan
Ar­dıç, “Ha­ta­lı po­li­ti­ka­lar ne­de­niy­le Tür­ki­ye ulus­la­ra­ra­sı are­na­da zor du­rum­da bı­ra­kıl­dı. MİT TI­R’­la­rı ola­yı bu­nu açık­ça or­ta­ya koy­du­” di­ye ko­nuş­tu. Ar­dıç, “Si­ya­se­ten ayak­ta kal­mak için top­lum­sal ba­rı­şı­mı­zı he­def al­dı­lar. Çı­kar­la­rı uğ­ru­na bü­tün de­ğer­le­ri­mi­zi har­ca­ya­bi­le­ceklerini ör­nek­le­riy­le gös­ter­di­le­r” de­di.

İHANETİN EN CANLI TANIKLARI

Si­liv­ri tu­tuk­lu­la­rı­nı iha­ne­tin en can­lı ta­nık­la­rı ola­rak ni­te­len­di­ren Ar­dıç, si­ya­si ik­ti­da­rın kor­ku­su­nun bu nok­ta­dan kay­nak­lan­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, “Tu­tuk­lu­lar yol­suz­luk ve hır­sız­lı­ğın ya­nın­da si­ya­si ik­ti­dar ve pay­daş­la­rı­nın iha­ne­ti­ne de şa­hit ol­du.

Geç­miş­te gö­rül­dü­ğü gi­bi im­kân­lar dâ­hi­lin­de bu­na kar­şı ol­du­la­r” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Ar­dıç, yar­gı dar­be­siy­le 17/25 Ara­lık so­ruş­tur­ma­la­rı­nın en­gel­len­di­ği­nin ama bu­nun bir çö­züm ol­ma­dı­ğı­nın al­tı­nı çiz­di.

BA­RIŞ DE­ĞİL ÇI­KAR SÜ­RE­Cİ

AK­P’­nin, çö­züm sü­re­ci­ni si­ya­si amaç­la­rı uğ­ru­na kul­lan­dı­ğı­nı be­lir­ten Ar­dıç, “Sü­re­ci bir ba­rış sü­re­ci ola­rak de­ğil ta­ma­men si­ya­si çı­kar­la­rı­nı te­min ara­cı ola­rak gör­dü­ler.  AKP açı­sın­dan çö­züm sü­re­ci iha­net sü­re­ci­ne dö­nüş­müş­tür” de­di.

Si­ya­si çı­kar üze­ri­ne yü­rü­tü­len sü­re­cin he­sa­bı­nın so­ru­la­ca­ğı­nı ifa­de eden Ar­dıç, ger­çek bir ba­rış sü­re­ci te­me­li atı­la­rak, ye­ni bir sü­reç baş­lat­ma­ya ih­ti­yaç ol­du­ğu­nu vur­gu­la­dı.

NE­DEN ADA­YIM?

“Ya­ra­la­rın sa­rıl­ma­sı, tah­rip olan mil­li ve ma­ne­vi de­ğer­le­rin ih­ya edil­me­si ve bir­lik be­ra­ber­li­ği­mi­zin te­sis edil­me­si için ça­lı­şa­ca­ğız. Si­ya­si par­ti­ler ve ki­şi­ler ge­çi­ci­dir, esas olan mil­let­tir.”

Bilal ŞAHİN- BUGÜN 

<< Önceki Haber Nazmi Ardıç iktidarın korkusunun sebebini açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER