Nazmi Ardıç'ın duruşmasında olay

17 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında görev alan Nazmi Ardıç, Mahir Çakallı, Ali Kavlak’ın da aralarında olduğu polislerin yargılandığı 12' tutuklu 44 sanıklı dava başladı.

Nazmi Ardıç vicdan sahiplerine seslendi

Gergin başlayan duruşmada ilk tartışma, heyetin dosyaya gelen evrakları okumadığı halde ‘okundu’ diyerek tutanağa girmesi üzerine yaşandı. Avukatlar bu duruma “Ya okuyun ya da okundu olarak tutanağa girmeyin.” şeklinde tepki gösterdi.

Yaşanan bu tartışmaların tutanağa geçirilmediğini farkeden avukatlar, görüntülü kayıt sisteminin açılmasını talep etti. Heyet bu talebi de oy birliği ile reddetti. Ret kararı sonrası avukat Bilal Çalışır söz alarak Mahkeme Başkanı’nın önce kıdemsiz üyenin görüşünü sorduğunu bunun usule aykırı olduğu gerekçesiyle itirazda bulundu. İtiraz üzerine Başkan Gözükara, ilk olarak kıdemli üyeden oy aldığını beyan etti.

Bu sırada kıdemsiz üyenin kıdemli üye hakimin yerine oturduğu anlaşıldı. Avukat Çalışır, üye hakimlerin yasada belirtildiği gibi kendi yerine oturmasını talep edince heyet gerildi. Heyette yanlış yere oturan Kıdemsiz Üye Hakim Cantürk Taşkın, itirazda bulunan avukat Çalışır’a kafa salladı. Buna karşılık avukat Çalışır’ın “Tehdit mi ediyorsunuz?” diye sorduğu hakim Taşkın, iki kez “Evet” dedi. Ardından avukatlar, üye hakimin bu sözlerinin tutanağa geçirilmesini istedi. Fakat Başkan Gözükara, “Ben duymadım” diyerek talebi reddetti.




Mahkeme Başkan’ından avukata; ‘konuşmanıza izin vermiyorum!’




Avukat Mehmet Öksüz, söz alarak reddi hakim talebinde bulundu. Sulh ceza Hakimliği ve davaya bakan mahkemenin tabi hakimlik ilkesine aykırı kurulduğunu ifade ederek reddi hakim gerekçelerinin oluştuğunu kaydetti. Avukat Öksüz, “Mahkemeniz özel olarak seçilmiştir. Bunu nedenle tarafsız ve bağımsız değildir. Reddediyoruz.” dedi. Bunun üzerine mahkeme Başkanı Gözükara, “Ben bu konuları konuşmanıza izin vermiyorum.”diyerek avukata müdahale etti. Avukata müdahale etmeye devam eden Gözükara, “5 dakika veriyorum. 5 dakika sonra keseceğim.” diyerek savunmaya kısıtlama getirdi.




Savunmaya 5 dakika süre




Bir süre sonra mahkeme Başkanı zabıt katibine “Tamam kapat tamam yeter.” diyerek avukatın mikrofonunu kapatması talimatını verdi. Ancak avukat Öksüz, bu duruma itiraz ederek müvekkilini savunmaya devam etti. Avukat Öksüz, konuşurken mahkeme Başkan’ı bir anda ayağı kalkarak cüppesini çıkardı. Ve duruşma 1 saat ara verdiğini açıklayarak salondan ayrıldı. Bu durum duruşma salonunda şaşkınlıkla karşılandı.


Kaynak:  Yenihayatgazetesi- Yakup Çetin

<< Önceki Haber Nazmi Ardıç'ın duruşmasında olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER