NBA All-Star'da en değerli oyuncu Twitter üzerinden seçilecek


65. All-Star maçında en değerli oyuncu (MVP) ödülü ilk kez, Twitter üzerinden belirlenen emojilere oy verecek basketbol severlerce sahibini bulacak.

Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenecek NBA All-Star'da en değerli oyuncu (MVP) ödülü, bu yıl ilk kez Twitter üzerinden yapılacak oylamayla seçilirken, oyuncu ve antrenörlerin emojileri de basına dağıtıldı.

NBA'den yapılan açıklamada, 65. All-Star maçında MVP seçilecek oyuncunun, ilk kez sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden basketbolseverlerin katılacağı oylamayla belirleneceği ifade edildi.

Ayrıca, MVP adayı oyuncu ve antrenörlerin emojileri de belli oldu. "#NBAAllStarTO" hashtagi altındaki emojilere, "#" işaretinden sonra oyuncuların isim ve soy isimleri yazılarak ulaşılabilecek.

Açıklamada, oylamanın 65. All-Star maçının dördüncü çeyreğinden itibaren başlayacağı ve 30 dakika boyunca "#KiaAllStarMVP" ile "#oyuncu ismi-soyadı" yazılarak adaylara oy verilebileceği ifade edildi.

NBA All-Star maçı için yapılacak oylamaların detayları ise "www.nba.com/aswtc/" adresinde yayımlanıyor.

RAKAMLARLA NBA ALL-STAR 2016

Bu arada Toronto, ABD dışında yapılacak ilk NBA All-Star karşılaşmasına ev sahipliği yapacak.

Toronta'da gerçekleşecek NBA All-Star karşılaşması 65 yıllık tarihinde ilk kez ABD dışında oynanacak olması açısından büyük önem taşıyor. 15 Şubat Pazartesi günü Türkiye saati ile sabaha karşı 03.00'te yayınlanacak maç için geri sayım başladı. 215 farklı ülke ve bölgede 49 dilde yayınlanacak olan NBA All-Star heyecanı, dünyanın her yerinden takip edilebilecek.

İşte, 21. sezonu ile Toronto'da gerçekleşecek, NBA All-Star 2016'ya dair 21 çok özel bilgi;

Toronto'daki NBA All-Star

– İlk NBA karşılaşması, 1 Kasım 1946 yılında Toronto'daki Maple Leaf Gardens'da oynandı. Karşılaşma New York Knicks ve Toronto Huskies arasında yapıldı.

– NBA'yde bu sezon 12 Kanadalı oynuyor. Bu sayı Birleşik Devletler dışında tüm ülkelerden daha fazla. Kanadalı Try Lyles, Dwight Powell ve Andrew Wiggins, BBVA Compass Çaylaklar Maçı'nın Dünya Kadrosu'nda oynayacak.

– Enercare Centre'daki NBA Sahası, 40'tan fazla saha ve potalarıyla taraftarlara çeşitli basketbol yarışmalarına katılma imkanı sunacak.

– 27 ülkeden 52 lise öğrencisi, ikinci yıllık Uluslararası Basketball Without Borders Kampı'na katılmak için Toronto'ya gidecek.

– 12 Şubat'ta Jr. NBA Günü açılış töreniyle vurgulanan lig, Toronto'daki 250'den fazla okul ve topluluğu içeren 35 etkinliğe ev sahipliği yapacak.

– State Farm ve NBA Cares, NBA All-Star karşılaşmasında yapılan her asist için Boys & Girls Kulüplerine 1.800 dolar bağış yapacak.

Kobe Bryant, All-Star karşılaşmalarında kaydettiği 280 sayıyla bu sıralamanın en tepesinde yer alıyor. LeBron James ise 278 sayıyla ikinci sırada yer alıyor.

– İlk defa All-Star kadrosuna seçilen Kawhi Leonard, All-Star, Finallerin En Değerli Oyuncusu, Kia Yılın Defansif Oyuncusu unvanını NBA tarihinde kazanan üç oyuncudan biri oldu. Bu unvana sahip diğer oyuncular ise Michael Jordan ve Hakeem Olajuwon oldu.

– All-Star etkinliğine katılan sekiz oyuncunun NBA D-Ligi deneyimi bulunuyor: Will Barton (Verizon Smaç Yarışması); Khris Middleton (Foot Locker Üçlük Yarışması); Patrick Beverley (Taco Bell® Yetenek Yarışması); CJ McCollum (Yetenek); Jordan Clarkson (BBVA Compass Çaylaklar Maçı); Marcus Smart (Çaylaklar); Clint Capela (Çaylaklar); ve Dwight Powell (Çaylaklar).

– 2016 NBA All-Star oyuncularından 10'u, State Farm® All-Star Cumartesi Gecesi'nde yer alıyor: Chris Bosh (Üçlük); DeMarcus Cousings (Yetenek); Stephen Curry (Üçlük); Anthony Davis (Yetenek); Andre Drummond (Smaç); Draymond Green (Yetenek); James Harden (Üçlük); Kyle Lowry (Üçlük); Isaiah Thomas (Yetenek); ve Klay Thompson (Üçlük)

Kevin Durant'ın All-Star karşılaşmalarında elde ettiği 26.0 puanlık sayı ortalaması, tüm zamanların en yüksek değeri.

– Stephen Curry, Draymond Green ve Klay Thompson ile Golden State Warriors, All-Star Karşılaşmalarına 40 yıldır ilk defa üç oyuncusunu gönderiyor. 1976 All-Star Karşılaşmasında Rick Barry, Phil Smith ve Jamaal Wilkes Warriors'ı temsil etmişti.

– Toronto'dan Kyle Lowry ve DeMar DeRozan ile ev sahibi şehir, All-Star karşılaşmalarına 44 yıldır ilk defa iki gard veriyor. Los Angeles'ta yapılan 1972 All-Star Karşılaşmasında Gail Goodrich ve Jerry West, Lakers'ı temsil etmişti.

– İlk defa All-Star kadrosunda yer alan Isaiah Thomas, NBA Draft 2011'de 60. ve son seçimdi.

– NBA All-Star 2016'da, 41 Naismith Memorial Basketball Hall of Fame üyesi de dahil 216 NBA oyuncusu ve efsanesi etkinliklere katılacak.

– NBA Cares All-Star Hizmet Günü kapsamında, NBA ailesinin ve NBA All-Star misafirlerinin yaklaşık 1000 üyesi, yardıma muhtaç 30.000 Kanadalı için 50 ton yiyecek hazırlayacak.

– Kobe Bryant, All-Star kadrosuna 18. kere seçildi ve art arda kadroya seçilme rekorunu kırdı. Bryant, 18 kere kadroya seçilerek Kareem Abdul-Jabbar'ın rekorunu kırmış oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber NBA All-Star'da en değerli oyuncu Twitter üzerinden seçilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER