NBA'nin ünlü oyuncusundan Türkçe bursu


NBA'in güçlü takımlarından Oklahoma City Thunder'da oynayan milli oyuncu Enes Kanter, University of Central Oklahoma'da (UCO) Türkçe dersini tercih eden 10 öğrenciye burs verecek.

NBA'deki performansı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Kanter, Oklahoma eyaletinin başarılı üniversitelerden University of Central Oklahoma'da (UCO) Türkçe derslerinin verileceğini duyduktan sonra harekete geçti. Türkçe dersinin öğrenciler tarafından tercih edilmesini teşvik etmek amacıyla 1 yıl boyunca 10 öğrenciye burs verecek.

17 bin öğrenciye sahip UCO ile Türkçe dersi alanında birlikte çalışmanın mutluluk verici olduğunu söyleyen milli oyuncu Kanter, Türk kültürünün yurtdışında tanıtılması konusunda elimden geldiğini yapmaya devam edeceğini belirtti.

Türkçe'nin dünyanın dört bir tarafına yayılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Kanter, "Güzel Türkçemizin ABD'de yaygınlaşmasını çok önemsiyorum. Ben de bu amaçla Türkçe dersi alacak öğrencileri bu konuda teşvik etmek istedim. Ayrıca Türkçe öğrenmek isteyenlerle belli periyotlarla bir araya gelerek Türkçe konuşacağım." dedi.

Milli oyuncu, ayrıca her fırsatta Türkçeyi dünya geneline yaymaya çalışan eğitim gönüllülerine de teşekkür etti.

Öte yandan Enes Kanter Türkler tarafından kurulan yardım kuruluşu Embrace Relief ile ortaklaşa yürütülecek olan "Enes Kanter Eğitim Fonu" isimli kampanyasında şuana kadar 100 bin dolardan fazla yardım toplandı. Toplanan yardımlarla ailede ilk defa üniversiteye gidecek kız öğrencilere verilecek. Kanter, kampanyaya destek verenlere imzalı forma, NBA maçı bileti ve basketbol topu gibi özel hediyeler vermişti.
CİHAN
<< Önceki Haber NBA'nin ünlü oyuncusundan Türkçe bursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER