NBA yıldızı Kanter'i ayakta alkışladılar

New York Eyalet Meclisi NBA yıldızı Enes Kenter’e ''korkusuzca'' yaptığı insan hakları mücadelesi ve NY’a katkılarından dolayı teşekkür etti ve ayakta alkışladı.

SHABER3.COM

New York Eyalet Meclisi, Türk kültürü gününde Enes Kanter ve beraberindeki heyeti ağırladı. New York Eyalet meclisinde milletvekili ve senatörler tarafından karşılanan Kanter ve dostlarının Türkiye tarafından maruz kaldıkları hukuksuzluklara temas edildi. Başarılı Basketbolcu Türkiye’de iktidar tarafından zulme uğrayanlar için verdiği insan hakları mücadelesinden dolayı senatoda ayakta alkışlandı.

''ON BİNLERCE İNSAN HAPİSTE VE İŞSİZ''


Senato üyesi Philip Boyle mecliste yaptığı konuşmada Türkiye’de onbinlerce insanın hapse atıldığı ve işini kaybettiğini vurguladı. Enes Kanter’in insan hakları ihlalleri sebebiyle iktidara yönelik ''korkusuzca'' eleştirilerinden dolayı hükümetin hedefi haline geldiği belirtildi ve Avrupa ziyaretinde Romanya’da pasaportuna el konulmaya çalışıldığı hatırlatıldı. Kanter’e insan hakları mücadelesi ve New York’a katkılarından dolayı teşekkür edildi ve ayakta alkışlandı. Enes Kanter ve siyasiler Türkiye’deki hukuksuzlukların sona ermesi için çağrıda bulundu ve beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

<< Önceki Haber NBA yıldızı Kanter'i ayakta alkışladılar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER