NBA yıldızından kayyım tepkisi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 20 2015
Paylaş
X Post
Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) güçlü takımlarından Oklahoma City Thunder'da oynayan Türk basketbolcu Enes Kanter, Kaynak Holding'e kayyım atanmasına tepki gösterdi.

Twitter hesabında açıklama yapan Enes Kanter, "Ülkemizde daha fazla demokrasi, daha fazla fikir özgürlüğü, mülkiyet ve özel teşebbüs hakkına saygı, basın özgürlüğü gibi bir toplumu canlı ve başka toplumların devamlı önünde tutan değerler maalesef her geçen gün darbe almaya devam ediyor." dedi. Son olarak Kaynak Holding'e de sudan sebeplerle kayyım atandığını ifade eden Kanter, mesajında şunları yazdı: "Milletin helal alın teriyle yine millete hizmet etmek amacıyla kurulan kurumlar, kayyım atamak gibi zahirde hukuki görünen ancak uygulanış biçimiyle nefret operasyonu olduğu açıkça anlaşılan yöntemlerle göz göre göre çökertiliyor; bu kurumlarda çalışan birlerce insan işsizliğe terkediliyor. Geçtiğimiz günlerde bu operasyonlardan birine daha şahit olduk. Özellikle eğitim ve kültür alanında çok önemli başarılara imza atmış, yüzde yüz yerli bir şirket olan Kaynak Holding hepimizin gözleri önünde sudan sebeplerle kayyıma devredildi; demokrasimiz büyük bir yara aldı. Ülkemizin itibarini yerle bir eden bu hadiseyi şiddetle telin ediyor. millet olarak bir an önce içine girmiş olduğumuz bu girdap ve akıl tutulmasından kurtulmayı diliyorum."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP’ye geçeceği iddia edilen Cemil Tugay takipçisine ne cevap verdi?2.Gazeteci Cevheri Güven: Akın Gürlek’in yerine gelecek isim hazır3.Bir Işığı Allah Yaktıysa...4.Kur’an’ı Öğrenmek İçin Bir Yıl, Kur’an’a Hizmet İçin Bir Ömür5.Tutuklu Türker Ertürk, 49 gün sonra tahliye edildi
6.The Guardian: Türkiye’deki bazı çöp depolama alanlarında dünyanın en yüksek metan salımlarından bazıları tespit edildi7.Merz Ukrayna'da: 'Moskova'dan gelen tehditlere rağmen buradayım'8.Fatma Betül Sayan Kaya hakkında suç duyurusu9.Fon skandalı AKP'li isimleri birbirine düşürdü: 'Erdoğan'ı mı devirmeye çalışıyorsun?'10.Ukrayna ordusu robotları savaşa sürdü, Rusya'dan 176 kilometrekare toprağı geri aldı


















