Ne hakla Boydak'ın ismini sileceksiniz!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 13 2019
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü bahanesiyle gasp edilen 1.000'e yakın şirketten biri olan Boydak'ta kesinleşmiş mahkeme kararı olmadığı halde yangından mal kaçırmaya teşebbüs ediyor. "Boydak ismini sene sonunda değiştireceğiz." diyen TMSF Başkanı Muhiddin Gülal'a böyle bir işlemin niçin mümkün olamayacağını Samanyoluhaber ekonomi yazarı Gölge Bankacı tek tek anlattı.
Boydak ismini ne hakla sileceksiniz!
GÖLGE BANKACI
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) İstanbul Beyoğlu eski belediye meclis üyesi Muhiddin Gülal, 7 Temmuz 2017’de Tasarrufu Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) başına getirilmişti.
O tarihe kadar Şakir Ercan Gül’ün başkanlık ediyordu. Göreve getirilmesi sebepsiz değildi.
1.000’E YAKIN ŞİRKET GASP EDİLDİ
AKP hükümeti, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünün akabinde TMSF’ye kanunda olmayan bir yetki vermişti. Hizmet Hareketi’ne yakın işadamlarına ait 1.000’e yakın şirket Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile gasp edilmişti.
TMSF’ye bu şirketleri idare etme, yönetim kurullarına kayyım tayin etme talimatı verildi Şakir Ercan Gül bürokrasiden gelen bir isim olduğu için AKP’nin hukuk dışı talimatlarına temkinli yaklaşıyordu.
Gül, fona devredilen şirketlerin satılması, müsadere edilmesi ya da tasfiyesi gibi kararların kesinleşmiş mahkeme kararlarını bekleyeceklerini ifade ediyordu.
AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ise o kadar uzun süre beklemeye tahammülü yoktu. “Allah’ın lütfu” dediği darbe teşebbüsü ile yakaladığı fırsatı kaçırmak istemiyordu.

15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü bahanesiyle el konulan şirketlerden biri olan Boydak Holding'de kayyımlardan birinin 20 milyon euroyu zimmetine geçirdiği ortaya çıkmıştı. Yolsuzluğun haber olması üzerine TMSF kendi tayin ettiği Ertunç Laçinel’i görevden aldı, ancak hırsızlığın cezalandırılması için herhangi bir suç duyurusunda bulunmadı.
AĞZI SALYALI YANDAŞ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


