Ne McDonald's ne Starbucks hepsini solladı

Orlando'da yaşanan gece kulübü katliamı sonrasında oldukça çarpıcı bir istatistik ortaya çıktı: ABD'de silah satıcılarının sayısı, ülkedeki tüm süpermarket, McDonald's ve Starbucks'ların toplamından daha fazla...

Ne McDonald's ne Starbucks hepsini solladı

ABD geçen hafta tarihinin en kanlı silahlı saldırısını yaşadı. Orlando kentinde bir adam elindeki iki silahla gittiği gece kulübünün dans pistinde katliam yaptı, 49 kişiyi öldürdü. Katliamcı Omar Mateen’in iki silahı da lisanlıydı.

Bireysel silahlanmanın oranının çok yüksek olduğu ABD’de silah satın almak kadar silah satan dükkan bulmak da kolay. İngiliz Independent gazetesinin, istatistik sitesi ‘Statista’dan aktardığı verilere göre ABD’deki süpermarket, Starbucks ve McDonalds’ların toplam sayısından daha fazla silah satıcısı var.



Ülkede 64 binden fazla silah satıcısı bulunurken, yıllık satışı 2 milyon dolardan fazla olan süpermarketlerin, kahve zinciri Starbucks’ların ve McDonalds’ların toplamı bu rakama ulaşamıyor.

Öte yandan bu rakam Türkiye’deki bulunan 200 bin civarı bakkalın üçte birine denk geliyor. Başka bir deyişle her 3 bakkala bir silah satıcısı düşüyor. ABD’de her silahlı saldırı olayı sonrası yaşandığı gibi Orlando katliamının ardından da bireysel silahlanma tartışmaları alevlendi.

Başkan Barack Obama saldırı sonrası bireysel silahlanmaya karşı mücadelenin önemine değinerek , “asla vazgeçmeyeceklerini” açıkladı. ABD’de çok güçlü olan silah lobisi silah satışını zorlaştıran yasaların önünde duran en büyük engel. Birleşmiş Milletler'in rakamlarına göre her 100 Amerikalıdan 89'unun silahı var.



KAYNAK: SÖZCÜ

<< Önceki Haber Ne McDonald's ne Starbucks hepsini solladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER