Necmettin Erbakan vefatının 5. yılında anıldı


Eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 5. yıl dönümünde Erbakan Vakfı'nın düzenlediği etkinlikle anıldı. Programda konuşan merhum Erbakan'ın oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Zalimlere, dünya siyonizmine bu programlarla sesleniyoruz. Diyoruz ki; ey zalimler, ey dünya Siyonizm'i! Erbakan hocayı gömmek yetmez, üzerine beton dökmek yetmez. Üzerine kurşun dahi dökseniz, Milli Görüşü ve Erbakan hocayı bitiremezsiniz diyoruz Allah'ı izniyle." dedi.

27 Şubat 2011 tarihinde vefat eden Milli Görüş lideri ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan için İstanbul Kongre Merkezi'nde anma programı düzenlendi. Programa merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız ve birçok vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız, "Biz Erbakan'ı kendi doğduğu köyden, kendi yaşadığı şehirden, Kudüs'ü farklı görmeyen hatta önce Kudüs diyen mümin adam olarak hatırlayacağız. Biz Erbakan için şahitlik ediyoruz ki; Erbakan işinden, vaktinden, hayatından söz edildiğinde hep işi vaktinden çok bir adam olarak yaşadı. Öyle geldi, öyle gitti, öyle bir iz bıraktı. Allah için bu topraklarda yankılanacak şahitliğimiz budur. Biz inşallah hiçbir zaman Erbakan'ı davasından daha büyük bir hale getirmeden önceki çığır açmış adamların düşürüldüğü sonuçlara düşürmeden, Erbakan'ı bu ümmetin bu asırdaki umudu olarak fakirlerin, zenginlerin, siyahların, beyazların, kadınların ve erkeklerin bütün ümmeti Muhammed'in umudu olarak önümüze getiren Allah'ın büyük bir nimeti ve hatırası olarak hatırlayacağız, sayacağız, seveceğiz. Allah'ın izniyle açtığı çığırı onunda ötesine götüren işler yapacağız. Hepimiz Allah'ın lütfu ve keremiyle bunu becermek için dualar ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen anma programlarıyla çok önemli mesajlar verildiğini belirten Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan ise "Bu yaptığımız anma programlarıyla sadece hayır dua etmekle kalmıyoruz. Sadece Cenab-ı Allah'tan Erbakan hocamıza rahmet dilemekle kalmıyoruz. Sadece anılarımız tazeleyip duygulanmakla, nostalji yapmakla kalmıyoruz. Elbette ki bunlarda yapılıyor. Hayırla yad edip dualar gönderiliyor. Fakat bu programlarla Türkiye'nin dört bir yanında, hatta Avrupa'nın dört bir yanında yaptığımız bu anma programlarıyla Erbakan Vakfı olarak, milli görüşçüler olarak çok önemli bir mesajı dünyaya veriyoruz. Zalimlere, dünya Siyonizm'ine bu programlarla sesleniyoruz. Diyoruz ki; Ey zalimler, ey dünya Siyonizm'i Erbakan hocayı gömmek yetmez, Üzerine beton dökmek yetmez. Üzerine kurşun dahi dökseniz milli görüşü ve Erbakan hocayı bitiremezsiniz diyoruz Allah'ı izniyle." şeklinde konuştu.

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de şu ifadeleri kullandı: "Necmettin Erbakan Kıbrıs'ın tamamını düşündü. Ama bizler onun yolundan gitmekte bugünlerde aciz kaldık. Şu İslam dünyasının yaşadığına bakın. Şu Kıbrıs'taki müzakerelere bakın. Müzakereler devam ediyor. Neymiş bu müzakereler? Türk ordusu adadan çıkarılsın diye uğraşılıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti sonlandırılsın diye düşünülüyor. Elimizdeki toprakları yeniden Rum'a verelim diye uğraşıyorlar. Necmettin Erbakan, 'neymiş bu müzakereler, bırakınız artık orada istiklal var, orada devlet var. Orada egemenlik var' demişti. Onu nasıl anmayalım. Onu nasıl aramayalım. Onu nasıl anlamayalım. Anlayalım arkadaşlar. Anlayalım ve yolumuza devam edelim."

Programda Necmettin Erbakan için yazılan 'Herkesin yüreğindesin' şiiri de okudu. CİHAN
<< Önceki Haber Necmettin Erbakan vefatının 5. yılında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER