'Neden domuz eti satmıyorsun?'

Almanya'da ırkçılar, Müslümanlara karşı, “Halalchallenge” adlı yeni bir aksiyon başlattılar. Aşırı sağcılar, Müslümanlara ait marketlerin et reyonlarına domuz etinden ürünler ve ırkçı söylemler içeren bildiriler bırakarak bunu kamerayla kaydediyorlar.

Irkçıların yeni hedefi Müslüman marketlerinin et reyonları

Bu eylemi gerçekleştiren ırkçı, kamera kaydını daha sonra sosyal medyadaki “Halal Challenge” isimli sayfada paylaşıyor. Paylaşımla birlikte bir arkadaşını da aynı eylemi yapmaya davet ediyor. Böylece ırkçıların et reyonlarına düzenlediği saldırılar hızla artıyor. Aşırı sağcılar binlerce kişinin beğendiği sosyal paylaşım sayfalarında, Müslümanların hayvanlara eziyet ettiklerini ileri sürerken, Müslüman marketlerinde domuz eti satılmamasını eleştiriyorlar.


'SÖZÜM ONA HAYVANLARA İŞKENCE EDİYORMUŞUZ'

Eitorf kentinde, Zeynel Aktaş'a ait süpermarket de ırkçıların hedefi oldu. Irkçılar önce marketin ön kapısına bir otomobilden ırkçı bildiriler attılar. Daha sonra, iki Alman kadın marketteki et reyonuna ırkçı ifadeler bulunan bildiriler bıraktı. Kadınlar ayrıca bir market çalışana, “Müslümanların hayvanlara işkence ettiği” gerekçesiyle sözlü tacizde bulundular. Market sahibi Zeynel Aktaş, markete çantayla müşteri almadıkları için ırkçıların reyona domuz eti ürünleri bırakamadığını buna rağmen yaşadıkları tacizin kendilerini çok rahatsız ettiğini söyledi. Kamera kayıtlarıyla polise başvurduklarını anlatan Aktaş, “Sözüm ona biz hayvanlara işkence yapıyormuşuz. Esas amaçları o değil, İslam’a karşı güç birliği yapmak. Bizi domuz eti satmadığımız için eleştiriyorlar. Halal Challenge isimli bir sayfa açmışlar, ırkçı bir grup. Marketimize bıraktıkları bildirilerin üzerinde de ırkçıların kullandığı işaretler var” diye konuştu. 


DHA
<< Önceki Haber 'Neden domuz eti satmıyorsun?' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER