Nedim Hazar: Kreşlerine girdik kreşlerine

Nedim Hazar: Kreşlerine girdik kreşlerine

(...)
İçinden “öğretmen ablalar çok iyi rol yapıyor” diye geçirir bir çocuk, çünkü gözlerde gerçeğe yakın bir korku vardır ve panikle “Hadi çocuklar herkes arka odaya!” diye bağırır bir diğer öğretmen.

Etrafları sarılmış, arabalardan inen üniformalı polis amcalar tıpkı bir süre önce ziyaret ettikleri gerçek polis amcalar gibi giyinmiştir. Ellerindeki tüfek ve tabancalar da hangi mağazadan alındıysa çok inandırıcıdır…

Neşe içinde arka odaya gizlenirken, salona dolan, eli silahlı rollerini çok iyi yapan amcalar, büyük bir ciddiyetle önce dolaplara yönelirler. “Eyvah” diye içinden geçirir haylaz çocuk, “Dolabımda Spiderman oyuncağı vardı, bulurlarsa beni tutuklarlar mı?”

Bilgisayarlar açılır sırayla. Cailluo ve Pepee dosyaları teker teker gözden geçirilip, tüm maceralar dikkatle incelenir. Ne belli; belki de devletin milletiyle bölünmez bütünlüğüne karşı bir macerada yer almış olabilir bu dış mihraklı çizgi kahramanlar?

“Bunların birer kopyasını alın.” diye emir verir en sert görünen amca. Kanıt dosyasına fasulyeleri avuç avuç yerleştirirken “Bunlarla hangi şekiller yapıldığına dair elinizde kayıt var mı?” diye sorar bir başka yetkili amca.

<< Önceki Haber Nedim Hazar: Kreşlerine girdik kreşlerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER