Nedir İstanbulluların taksicilerden çektiği

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Kasım 15 2018
İstanbul'da peş peşe yaşanan taksi vakaları vatandaşları isyan noktasına getirdi. Yerli müşteriye burun kıvıran, kısa mesafe yolcu almayan, olumsuz hava koşullarında müşteri seçen taksicilere son günlerde de gaspçı ve tacizci taksiciler eklendi
Özellikle ülkemize gelen yabancı turistleri hedef alan bu yağmacı takımı Türkiye'nin imajına da büyük zarar veriyor. UBER'e savaş açan emek hırsızlığı ile suçlayan taksici ve taksici örgütlerinin öncelikle kendi içlerindeki bu çıbanları temizlemesi gerekiyor. Çünkü mesleklerine ve emeklerine en çok zararı onlar veriyor. Son bir ay içinde yaşanan olaylar ise ne demek istediğimizin en büyük kanıtı. 

İstanbul’da kısa mesafede yolcu almayan, müşteri seçen taksicilere son günlerde gaspçı ve tacizci taksiciler de eklendi. İstanbulluların özellikle İstanbul’a gelen turistlerin korkulu rüyası haline gelen bu taksiciler vatandaşları ve mesleğini hakkıyla dürüstçe yapan taksicileri de isyan noktasına getirdi.

İSVEÇLİ ANNE VE OĞLUNU GASP ETTİLER
İstanbul’a turistik amaçla gelen İsveç uyruklu Oliwer Mamcarz annesiyle birlikte 27 Ekim Günü Sultanahmet’ten Şişli’ye gitmek için taksiye bindi. Taksici ise bir süre sonra diğer şoför arkadaşını araca alarak Şişli’ye geldi. Şoför bu mesafe için istediği 180 lirayı talep etti ve parayı anne ve oğludan aldı. Taksiden inecekleri esnada şoförler verilen parayı yeterli bulmayarak tekrar para istedi. Taksi içerisinde yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından taksi şoförleri anne ve oğlun elinden 5 bin İsveç kronu ve 300 Euro’yu gasp ettikten sonra hızlıca uzaklaştı. Yaşadıkları şoku atlatan turistler Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulundu. Kısa sürede yakalan iki gaspçı emniyet ve savcılıktaki sorgularının ardından serbest kaldı.

BREZİLYALI ÇİFT ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Kasım ayı başında yaşana  bu olay ise neredeyse bir cinayetle sonuçlanacaktı. Brezilyalı İgor Mateus Avila Pires eşi Marcia Godoi Linhares de Souza ile saat 02.00 sıralarında Taksim Meydanı’ndan bir taksiye bindi. Karaköy’de bulunan otele gitmek istediklerini söyleyen çift, taksi şoförüne otelin ismini ve adresini verdi. İddiaya göre taksi

Bu haberler de ilginizi çekebilir