Dev derbi sona erdi; işte skor

TT Arena'da kıran kırana geçen Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının son düdüğü çaldı. Nefes kesen maç 0-0 berabere sonuçlandı. Derbinin 41. dakikasında, Galatasaray'ın golü ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. Pozisyon sarı-kırmızılı taraftarlar arasında büyük tartışmaya sebep oldu.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden fotoğraflar

Fenerbahçe'de karşılaşma öncesi son dakika kararıyla Caner kadro dışı bırakıldı. Galatasaray'da ise Sneijder kadrodaki yerini aldı. Karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetiyor. Kalkavan'ın yardımcıları ise Aleks Taşçıoğlu ve Esat Sancaktar.

İŞTE DAKİKA DAKİKA TT ARENA'DA YAŞANANLAR
90+4. dakikada hakem Mete Kalkavan maçın bitiş düdüğünü çalıyor.
90' Fenerbahçe mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Nani'nin ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Diego kalecinin açıldığını fark ederek pasını altıpas gerisindeki arkadaşı Fernandao'ya gönderiyor. Fernandao bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.
90' Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.
85' Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Bilal Kısa yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
82' Galatasaray cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Selçuk İnan oyundan alınırken yerine Bilal Kısa oyuna dahil oluyor.
80' Fenerbahçe cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alper Potuk oyundan alınırken yerine Ozan Tufan oyuna dahil oluyor.
79' Sağ kanattan gelişen atakta Nani ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.
78' Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu, rakibi Mehmet Topal'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor ve bir sonraki maç için cezalı duruma düşüyor.
76' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sol çaprazdan ceza sahasına giren Diego son çizgiye inmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslera bu topu kontrol etmekte güçlük çekmiyor.

73' Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinde topla buluşan Nani doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Muslera üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

71' Fenerbahçe cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen oyundan alınırken yerine Diego oyuna dahil oluyor.


70' Nani ile duvar pası yapan Volkan Şen sol çaprazdan ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inmeden pasını altıpas içerisindeki arkadaşı Fernandao'ya göndermek istiyor ancak savunma son anda araya girerek mutlak bir gol pozisyonunu önlüyor.

66' Fenerbahçe cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Robin Van Persie oyundan alınırken yerine Fernandao oyuna dahil oluyor.


66' Galatasaray'da Yasin Öztekin rakibi Mehmet Topal'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

63' Sol kanattan gelişen atakta Hasan Ali ortasını altı pas sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Robin Van Persie kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.


62' Galatasaray cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emre Çolak oyundan alınırken yerine Sabri Sarıoğlu oyuna dahil oluyor.

61' Ryan Donk şimdilik oyuna devam edebilecek gibi gözüküyor.
60' Galatasaray'da Ryan Donk sakatlık geçiriyor ve muhtemelen oyuna devam edemeyecek.


57' Selçuk'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Semih Kaya son çizgiye inmeden yerden pasını ceza sahasına gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

54' Sarı-lacivertli ekibin kullandığı köşe vuruşunda Galatasaray savunması uzaklaştırdı.


53' Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahasına girerken Olcan son anda topa mücadele etti ve kornere gönderdi.


51' Volkan Şen sol kanatta buluştuğu topla hızlı bir şekilde ceza sahası içine girdi. Şen topu sağ tarafa çekerek vuruğu şutta top farklı şekilde dışarıya gitti.


50' Simon Kjaer'ın uzun pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Robin Van Persie için hakemin kararı ofsayt.

48' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre Çolak ortasını altı pas alanına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

47' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül'ün ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Volkan Şen yerden vuruyor ancak kaleci Muslera gole izin vermiyor.

47' İkinci yarı başladı.

46' İlk yarı bitti..

45' Dördüncü hakem bir dakikalık kayıp zaman işareti verdi.

42' Ceza yayı gerisinde topla buluşan Josef De Souza bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.


41' Maçın yan hakemi Aleks Taşçıoğlu kritik bir karara imza attı. Wesley Sneijder’in defans arkasına attığı topta Lukas Podolski, golü yaptı. Hakem Mete Kalkavan, yardımcı hakemine güvenerek ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

40' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Volkan Şen ara pasını altıpas sol çaprazına hareketlenen Robin Van Persie'ye gönderiyor. Robin Van Persie topla buluşur buluşmaz vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.


38' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre Çolak ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

36' Galatasaray'da Yasin Öztekin, rakibi Mehmet Topal ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

35' Hasan Ali'nin pası ile sol kanat ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Volkan Şen dönerek ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.


32' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda takım arkadaşı Hasan Ali ile paslaşan Nani sol kanattan ceza sahasına giriyor ancak istediği pası veremiyor ve savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.


29' İleri uca atılan uzun topa hareketlenen Alper'den önce kaleci Muslera ceza sahasını terk ederek bu topa müdahale etmeye çalışıyor. Ancak boşta kalan top Robin Van Persie'nin önünde kalıyor. Tecrübeli golcü uzak mesafeden gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

28' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nani ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Bruno Alves vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş çok etkisiz kalıyor ve kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.


24' Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor. Sağ kanattan gelişen atakta Nani son çizgiye inerek ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Yerden seken topa uzanan Robin Van Persie bu topu arka direğe doğru yönlendiriyor. Gelen topa hareketlenen Volkan Şen müsait pozisyonda vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.


22'Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Emre Çolak ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

20' Sağlık ekibinin yaptığı müdahalenin ardından tecrübeli sağ bek oyuna geri dönüyor.

19' Podolski, rakip yarı alanda Gökhan'a faul yaptı. Oyun durdu.

18'Mücadele kaldığı yerden devam ediyor. Donk'un durumu iyi.
17'Josef de Souza'nın dirseğiyle yere düşen Donk sakatlık geçiriyor.
17'Orta alanda hava topu mücadelesi sırasında Donk yerde kaldı, oyun durdu.
16'Selçuk kendi yarı alanında topu ayağında fazla bekletti, van Persie ona pres yaptı ancak o sırada faul yaptı.
10' Derbide ilk 10 dakika geride kaldı. Golsüz beraberlik ve müthiş tempo devam ediyor.
9' Fenerbahçe kendi yarı alanında kısa pas yaparken Kjaer sağ kanda uzun göndermek istedi, savunma araya girdi.
8' Nani serbest vuruşu kullandı, Kjaer kafayı vurdu, top az farkla dışarı çıktı.
8' Taç atışının hemen ardından Yasin, Volkan'a faul yaptı. Bir serbest vuruş daha. Bu kez taç çizgisine yakın bir bölge.
6' Korner paslaşarak kullanıldı, Olcan içeri ortaladı, Alves uzaklaştırdı.
5' Sneijder sol kanatta topla buluştu, pasında Emre ortaladı, Kjaer'e çarpan top kornere çıktı. Maçta müthiş bir tempo var.
5' Van Persie serbest vuruşu doğrudan kaleye gönderdi, etkisiz bir şut oldu top doğrudan üstten dışarı çıktı.
4' Fenerbahçe sağ kanattan tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
3' Fenerbahçe çok hızlı başladı, Galatasaray savunmasında büyük boşluklar var.
3' Gökhan savunmanın arkasına topu gönderdi, Nani topla buluştu, önce kontrol etti ama yine Muslera zamanında çıktı ve topu yumrukladı.
2' Alper'in ara pasında van Persie, kaleciyle karşı karşıya kaldı, Muslera zamanında çıktı ve ayağıyla tehlikeyi uzaklaştırdı.
1. dk. Maç başladı.
İLK 11'LER 
 
STAT: Türk Telekom Arena
 
HAKEM: Mete Kalkavan
 
SAAT: 19.30
 
YAYIN : Lig TV
 
GALATASARAY: Muslera, Semih Kaya, Denayer, Hakan , Olcan , Donk, Selçuk, Yasin, Emre, Sneijder, Podolski
 
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink
 
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Volkan Şen, Nani, , Robin van Persie
 
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira (HÜRRİYET SPOR)


<< Önceki Haber Dev derbi sona erdi; işte skor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER