Nefret dinmek bilmiyor!

Bandırma’da Körfez Dershanesi hukuksuz şekilde mühürlendi

Nefret dinmek bilmiyor!

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Körfez Dershanesi, zabıta ekipleri tarafından hukuksuz bir şekilde mühürlendi. Giriş kapısı mühürlenen 7 katlı binanın son iki katı ile giriş katında dershaneden bağımsız işyerleri bulunuyor. Kapının mühürlenmesi nedeniyle işyerlerine giremeyen vatandaşlar da mağdur durumda. Dershane avukatı Selman Toğan, hukuksuz işlemin iptali için İdare Mahkemesi’nde dava açtıklarını belirterek, yürütmenin durdurulmasını talep ettiklerini söyledi.

Bandırma’da 23 çalışanı bulunan ve 24 yıldır eğitim faaliyetlerini sürdüren Körfez Dershanesi hukuksuz bir şekilde mühürlendi. Araçlarla dershaneye getirilen vergi, SGK, Milli Eğitim Müdürlüğü ve emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler, kurum yetkilileri ve avukatının ısrarlı taleplerine rağmen yapacakları denetimlerle ilgili resmi belge ibraz edemedi.

Baskına gelen memurlar, avukatın sorusu üzerine talimatın kimden geldiği konusunda bir bilgilerinin olmadığını belirtti. Bazı görevliler ise kendilerinin valilik tarafından görevlendirildiklerini kaydetti. Yaşanan bu durum dershane görevlileri tarafından tutanak altına alındı. Avukat ve dershane görevlilerinin tüm ısrarlarına rağmen yetkili olduğunu söyleyen şahıslar, hiçbir belge ibraz edemedi. İsimlerini söylemeye çekinen şahıslar, hiçbir evrak altına da imza atmadı.

Dershane avukatı Selman Toğan’ın görevli memura ‘Görevlendirme yazınız var mı acaba?’ şeklindeki sorusuna  ‘Şimdilik yok.’ cevabı verdi.

Yapılanların hukuksuz olduğunu ve bu girişimin tamamen memurlara baskı ile yapıldığını savunan Avukat Toğan, “Yapılanlar tamamı ile hukuksuz ve art niyetlidir. Kurumlarımız denetime açıktır. Herkes gelip kurumlarımızı denetleyebilir. Ancak, gelen şahısların kim olduğunu, ne olduğunu ve ne için geldiklerini içerir bir belge veya yazı yoktur. Bu da yapılanların kasıt taşıdığını alelade bir şekilde göstermektedir. Bu dershaneler hep başarılarıyla adında söz ettirmiş ve herkesin teveccühünü almıştır. Bu kurumlarda hiçbir zaman kötü ve art niyetli bir işlem olmamıştır ve yapılmamıştır. Devletin en üstündekinden en altındakine kadar yüzlerce, binlerce insan evlatlarını bu kurumlara göndermiş ve burada eğitim aldırmıştır. Şimdi ne oldu da böyle oluyor.” dedi.
Kaynak: MuhabirAjans
<< Önceki Haber Nefret dinmek bilmiyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER