Nefret operasyonlarında 37 kişiye gözaltı kararı: İnsani yardım terör suçu sayıldı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 7 2025
Paylaş
X Post
Ankara'da Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik olarak sözde şirket yapılanması suçlaması altında eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı verilen 37 kişiden 22'si gözaltına alındı. Operasyonlarda, 15 Temmuz sonrası sosyal ve ekonomik soykırıma maruz bırakılan mağdur insanlara, insani yardımda bulunmak terör suçu sayıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında; Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik, sözde şirketler yapılanmasına yönelik yeni operasyonlar düzenlendi.
Daha önce yürütülen soruşturmalarda etkin pişmanlık kapsamında konuşan itirafçıların beyanları, mali analiz raporları, dijital materyal inceleme tutanaklarında yer alan bilgilerden hareketle, cezaevinde bulunanara ya da mağdur durumda olan ailelere yapılan yapılan insani yardımlar terör suçu sayıldı.
Bu suçlamalar kapsamında 20'si daha önce kamu görevinden çıkarılmış 37 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı2.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti3.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor4.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...





