İşte nefret operasyonlarındaki kumpas

Sağlık kontrolü sonrası polis aracına götürülen İstihbarat eski Şube Müdürleri Ali İhsan Kaya ile Ali Çengelci böyle isyan etti: "Bir tane meczubun yüzünden buradayız.."

Nefret operasyonlarına Ali İhsan Kaya ile Ali Çengelci böyle isyan etti

Aralarında Mersin eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü, İstihbarat eski Şube Müdürleri Ali İhsan Kaya ile Ali Çengelci'nin de bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Mersin merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 50 kişi adliyeye sevk edildi. 

ESKİ ŞUBE MÜDÜRLERİNDEN SİTEM

Emniyette sorguları tamamlananlar adliyeye sevk edildi. İstihbarat eski Şube Müdürleri Kaya ile Çengelci, sağlık kontrolü sonrası polis aracına götürülürken yapılan operasyonu eleştirdi. Ali İhsan Kaya, "Hukuksuzluk yapanlar, haksızlık yapanlar korksun. Bizim çekinecek hiçbir şeyimiz yok. Bu hukuk operasyonu değil. Bu birilerinin keyfi, canı istediği için yapılmış bir operasyon. Hiç bir alakamız, ilgimiz yok. Anlamsız kişilerle bir araya toplanmış, saçma sapan bir operasyon. Burada sizlerin ismi de var. Olmadı bir daha operasyon. Olmadı bir daha, olmadı bir daha. Sırf birileri tutuklansın diye olmadı bir daha operasyon" dedi.

"BİR TANE MECZUBUN YÜZÜNDEN..."

Ali Çengelci ise "Zulmün geldiği noktayı çekin. 3 defa gözaltına alındık ve hala devam ediyor bu. Bir tane meczubun yüzünden buradayız. Biz polisiz hukuk adamıyız. Bir tane soru sorun bir tane" diyerek tepki gösterdi.

Mersin






50 kişi sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye götürüldü.  Haklarında yakalama kararı bulunan 35 kişi ise arandığı belirtildi.

Öte yandan Zonguldak'ta serbest bırakılan 11 kişiden 8'i hakkında ikinci kez gözaltı kararı çıktı. 19 kişiden 8'i çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, 11 kişi serbest bırakılmıştı. Başsavcılık 11 kişinin çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece serbest bırakılmasıyla ilgili itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren mahkeme 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkarttı. İkinci kez gözaltına alınan kişiler adliyeye sevk edilecek.
<< Önceki Haber İşte nefret operasyonlarındaki kumpas Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER