Nefret operasyonlarında skandal detay
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 17 2015
Hayırsever işadamlarının destekleriyle fakir öğrencilere ücretsiz kurs verip şampiyon çıkaran okuma salonlarına düzenlenen nefret operasyonunda yeni bir skandal yaşandı.

Polisin baskın yaptığı Altın Çocuk Okuma Salonları yöneticilerinin başarılı eğitim çalışmaları dolayısı ile dönemin vali ve vali yardımcısının elinden iki kez ödül aldığı ortaya çıktı. Hayırseverlerin destekleriyle Adana'nın gecekondu semtlerinde açılan kursların, ‘terör ve uyuşturucu' gibi risklere karşı korumadaki rolü nedeniyle emniyet müdürlüğünce de sahiplenildiği belirtildi.
Operasyonda gözaltına alınan 10 kişinin avukatlarından Nazmi Değirmenci de ‘iyiliğin cezalandırıldığını' söyledi. Müvekkillerinin ‘kamu kurumu dolandırıcılığı' iddiasıyla gözaltına alındığını hatırlatan Değirmenci, 2008'de hizmete başlayan Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin SODES projelerine kamu ihale ve usullerine göre girdiğini anlattı.
BÜTÜN İHALELER ŞEFFAF
Bütün ihalelerin çok şeffaf bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Değirmenci, şöyle devam etti: “Aşamalı bir proje. Sadece dernek yetkililerinin ‘ben işi aldım' demesiyle bitecek bir hadise değil. Öncelikle valilik projelerle ilgili ilan yapıyor. Konu başlıklarına göre proje alıyor. Herkese açıktır. Tüm STK'lar buraya taslak projeler hazırlıyor. Maliyet hesapları yapılıyor. Valilik SODES birimi bunları değerlendiriyor. Vali yardımcısı ve vali imzalıyor, daha sonra Kalkınma Bakanlığı'na gidiyor. Ortada üç dört aşamalı bir işlem var. Zor şartlarda alınan bir ihale.” Avukat Faruk Özkan da bilirkişi raporuna dayanan dosyanın içeriğinin kendilerine gösterilmediğini kaydetti. Raporların çelişkilerle dolu olduğunu kaydeden Özkan, yapılan işlemlerin tarihlerinin birbirine uymadığını ifade etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...5.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'
6.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!7.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı8.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'9.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı10.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








