Nefret operasyonlarında şok olaylar

Türkiye'nin dört bir tarafında yürütülen nefret operasyonlarında şok olaylar yaşanıyor. Sinop’taki aramada, parasını peşin isteyen çilingir gözaltına alındı. Aramada ‘dikkatsiz davranıyor’ denilerek nezarete atılan kadın polis intihara teşebbüs etti. Erzurum’da mühürlenen dershanenin senetleri, ‘suç’ sayıldı.

Nefret operasyonlarında şok olaylar

Sinop'ta Başsavcı Ozan Kaya tarafından yürütülen ‘sözde paralel yapı' operasyonunda, aralarında eski Rektör R.B., Defterdar M.E.N, Müftü M.E, akademisyenler ve üst düzey bürokratlar ile çok sayıda kamu görevlisi gözaltına alınmıştı. Operasyonda müftülük çalışanlarının evlerindeki dini içerikli bazı kitaplara dahi el konuldu.

ARAMAYA YAPAN KADIN POLİSE GÖZALTI

Görevli kadın polis N.M, aramada dikkatsiz olduğu iddiası ile meslektaşları tarafından ihbar edildi. Bunun üzerine kadın polis, arama için görevlendirildiği yerde gözaltına alındı. Bir gece nezarette tutulup ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan N.M'nin, savcının ‘sözde paralel yapı' mensubu iddiaları karşısında psikolojisi bozulduğu ve 18 Şubat 2016'da Durağan Kaymakamı'nın önünde beylik tabancası ile intihara teşebbüs ettiği öğrenildi. Silahı son anda elinden alınarak kurtarılan N.M, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi psikiyatri bölümüne yatırıldı. N.M'nin intihara teşebbüs edebileceği endişesiyle silahına el konuldu.

EŞİ DE TEDAVİ GÖRÜYOR

N.M.'nin, aynı ilçede görevli polis memuru olan kocası E.N.M'nin de olaydan sonra psikolojik sorunlar yaşadığı için eşiyle birlikte Samsun 19 Mayıs Üniversitesi psikiyatri bölümüne yatırıldığı belirtildi. Polis memuru N.M. ve eşinin Başsavcı hakkında maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlandığı öğrenildi. Başsavcı Ozan Kaya'nın da polis memuru N.M'nin nezarette tutulup tutulmadığını kontrol etmek için kamera kayıtlarını talep ettiği ve idari işlem yapılması için emniyete talimat gönderdiği iddia edildi.

ERZURUM'DA TORBA OPERASYON

Erzurum'da 23 Şubat 2016'da başlatılan nefret operasyonu da torba bir operasyona dönüştü. Savcı, Erzurum'da yurt ve dershane işletmeciliği yapan özel bir kuruluşa, eğitim ücreti karşılığı verilen senetleri suç unsuru saydı. Bu skandal hukuk yorumunun üzerine yetki aşımı yaparak gecikmesinde sakınca bulunan hal olmadığı halde eğitim alanında faaliyet gösteren 4 şirket hakkında el koyma kararı verdi.

FİŞLEMELER GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Savcı senetleri suç saymakla yetinmedi, senetlerin muhatabı olan şirket ile hiçbir bağı olmayan 3 özel şirket hakkında da el koyma kararı verdi. Savcı, söz konusu 3 şirketi kararına dahil ederken deliller yerine hukuki hiçbir değeri olmayan istihbarat fişlemelerini gerekçe gösterdi.

CADI AVI SON SÜRAT

Erzurum'da başarıları ile bilinen özel bir dershanenin 2011 yılında AK Partili Erzurum Aziziye Belediyesinin açtığı arsa ihalesini kazanmasına sözde ihaleye fesat karıştırma ve resmi belgede sahtecilik suçları isnat edildi. 2011 yılında yapılan ihale ile ilgili 2013 yılında Erzurum'a gelen ve söz konusu dershanede işe başlayan kurum müdürü söz konusu ihale ile hiçbir ilgisi olmamasına rağmen skandal bir şekilde gözaltına alındı.

AYM KARARLARI HİÇE SAYILIYOR

Dershanelerin kapatılmasını düzenleyen kanunun, Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilmesine rağmen Muğla ve ilçelerinde dershaneler, Anayasa'yı askıya alan idarecilerce kapatılmaya çalışıldı. 16 Şubat'ta Muğla'da Fem Dershanesi'ne hukuki dayanaktan yoksun kapatma kararını uygulamak için Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri polis nezaretinde gitti. Kapatma kararına karşı dershane avukatının İdare Mahkemesi'nden aldığı yürütmeyi durdurma kararına rağmen eğitim kurumunun kapısı mühürlendi. O sırada derste bulunan öğrenciler bu uygulamayı protesto etti.

ÇiLiNGiRE SKANDAL GÖZALTI

Sinop'un Boyabat ilçesinde da ilginç bir gelişme yaşandı. Arama yapılacak adreste kimse bulunmaması nedeniyle kapıyı açması için çilingir çağırıldı. Ancak gelen çilingir parasının peşin olarak ödenmesini isteyince gözaltına alındı. Hakkını arayan çilingire ‘delilleri gizlemek' iddiasıyla işlem yapıldı.

91 YAŞINDAKi HAYIRSEVERE ZULÜM

Ahlaki ve etik sınırları zorlayan ve bu kadar da olmaz dedirten son gelişme ise 91 yaşında, hasta yatağına mahkum hayırsever Alattain Öksüz'ün evinde arama yapılması oldu. Alaattin Öksüz'ün bakıma muhtaç olması nedeni ile hakkında gözaltı kararı uygulanamadı.  

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Nefret operasyonlarında şok olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER