Eğitim kurumlarını polis bastı

Hayırseverlere yapılan operasyonların bugünkü adresi, her gün şehit haberlerinin geldiği Hakkari’ydi.

Eğitim kurumlarını polis bastı

Hakkari’de, hayırseverlere yönelik operasyon kapsamında bazı okullar ile çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi, 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonda okul müdürü ve muhasebe odasında bulunan bilgisayarların hard diskleri ve birçok evrağa el konuldu. Gözaltına alınanlar emniyete götürülürken, okul müdür yardımcısı Mehmet Sabri Ekinci operasyona tepki gösterdi. Ekinci şöyle dedi:

“Okulumuza bir polis baskını gerçekleştirilmiştir. Bu baskınların neden yapıldığını gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz. Eğitimden başka hiç bir amacı olmayan bu eğitim kurumuna yapılan baskının hukuksuz ve haksız olduğuna inanıyoruz. Gözaltına alınan öğretmenlerimiz var. Okulumuzun içerisi ve dışı her tarafı arandı. Bilgisayarlara el konuldu. Yani bu aramanın neden yapıldığını gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz. Haksız ve hukuksuz bir eylem karşısında kime başvuracağız, kime yalvaracağız gerçekten bilemiyoruz. Allah'tan başka sığınacağımız şu anda kimse yok.”

Hakkari’nin tek özel okulu ve sayısız başarılara sahip olan Özel Hatice Avcı İlköğretim Okulu da operasyon düzenleyen kurumlar arasında bulunuyor.  Hakkari polisi faaliyet yoğunluğunu terör örgütü ile mücadele etmek yerine eğitim kurumlarına baskınlara ayırdı. Bu sabah 22 adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda aralarında dernek başkanı, öğretim üyeleri, esnaflar ve bazı kamu görevlilerinin olduğu 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında Özel Hatice Avcı İlkokulu ve Ortaokulu’nda da aramalar yaptı.

Yapılan baskına tepki gösteren veliler, “Biz ne yapalım Yüksekova’da yasak oldu, çocuklarımızı alıp buraya getirdik, buradaki okula gönderdik. Buraya da baskın oldu, ne yapalım şimdi, çocuklarımızı nereye gönderelim. Yanı başımızda şehit haberleri geliyor, insanlar ölüyor,burada da okullara baskın düzenleniyor. Uğraşılması gereken en son kurumlar eğitim kurumlarıdır. Devletin şuan ki görevi yasakları sona erdirmek olmalı, ölümleri durdurmak olmalı, eğitim kurumlarına baskın olmamalı.” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Hakkari’de füze ile helikopterin düşürülmesinin yankıları devam ederken emniyet müdürlüğü tarafından okullara baskın yapılması bir çok kişinin tepkisine neden oldu.




<< Önceki Haber Eğitim kurumlarını polis bastı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER