Nefret operasyonu: 14 tutuklama

İzmir'deki nefret operasyonunda gözaltına alınıp adliye sevkedilen 31 kişinin, 33 saat sonra mahkeme işlemleri tamamlandı. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yeğeni M.M.G'nin de bulunduğu 14 kişiyi tutukladı. Haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulan 16 kişi de, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir altın madeninde muhasebe görevlisi olan 1 kadın ise savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı.

İzmir'de nefret operasyonu

Video: Arşiv

Geçen salı günü sabah saatlerinde, İzmir merkez, Karşıyaka ve Bergama ilçelerini kapsayan nefret operasyonu yapıldı.

80 adresteki aramalar sonrasında 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yeğeni M.M.G. ve muvazzaf teğmen M.A.T. da yer aldı.

Polisteki sorguları üç gün süren 32 kişiden, küçük çocuğu bulunan bir kadın, savcının talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı, 31 kişi ise dün adliyeye gönderildi.

33 SAAT SONRA KARAR ÇIKTI

Dün ilk olarak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın ifadelerini aldığı 31 kişiden, bir altın madeninde muhasebe görevlisi olan 1 kadın, sorgusundan sonra salıverildi.

30 kişinin ise tutuklamaları talep edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilen 30 kişi için, yaklaşık 33 saat sonra karar çıktı.

Uzun süren ifade alma işlemlerinin ardından hakim, aralarında Fethullah Gülen'in yeğeni M.M.G'nin de bulunduğu 14 kişiyi tutukladı.

Haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulan 16 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adli kontrol şartıyla serbest kalanlar arasında, muvazzaf teğmen M.A.T.'nin de bulunduğu öğrenildi.


<< Önceki Haber Nefret operasyonu: 14 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER