Nefret operasyonu: 16 tutuklama

Erzurum merkezli 17 ilde gerçekleştirilen nefret operasyonunda mahkemeye sevk edilen 30 kişiden 16 kişi tutuklandı.

Nefret operasyonu: 16 tutuklama

Erzurum, İstanbul, İzmir, Ankara, Ağrı, Iğdır, Kars, Kırklareli, Balıkesir, Çorum, Gümüşhane, Malatya, Mersin, Rize, Ordu, Samsun ve Adıyaman'da gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 45'e yükseldi. Emniyette işlemleri tamamlanan 30 kişiden 16'sı tutuklandı. Diğer kişilerin polisteki işlemleri sürüyor.

4 şirkete bağlı 26 yurt ve yöneticisine operasyon yapılmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlara yöneltilen suçlamalarsa pes dedirtti. Miraç kandilinde Erzurum'da yapılan operasyonda Peygamber Efendimiz (sas) için kesilen kurbanlar, kutlu doğum etkinlikleri ve sadaka toplama gibi birçok dini faaliyet terör suçu kapsamına alınmıştı. Kandil günü Erzurum'un önde gelen iş adamlarının da arasında yer aldığı 75 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Sadaka, kurban, fitre başta olmak üzere muhtaçlara ulaştırmak üzere toplanılan yardımlar, kutlu doğum etkinliği, eğitim projeleri ve ticari faaliyetler suç kabul edildi. Tecvid dersleri, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin yanı sıra piknik gibi sosyal faaliyetler de suç sayıldı. Kurban Bayramı öncesinde Peygamber Efendimiz (sas) için kurban parası toplanması bile polis fezlekesinde suç olarak yer aldı.

Öğrencileri sadakaya teşvik, terörizmin finansmanı kapsamına alındı. Bir öğrenci yurdunda yöneticilik yapan kişinin öğrencilerden yurtta bulunan sadaka kutusuna para atılmasını talep etmesi suçlamalara konu edildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlara Erzurum'un genelinde eğitim öğretim, yurt pansiyon vb. faaliyetleri tekellerine alma” suçlaması yapıldı. Erzurum’da çok sayıda özel şirketin, eğitim kurumu, yurt ve pansiyonu olmasına rağmen yapılan bu suçlama herkesi şaşırttı.
<< Önceki Haber Nefret operasyonu: 16 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER