Nefret operasyonu: 102 gözaltı

Birçok ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda 102 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 86 kişi gözaltına alındı, 2 kişi tutuklandı.

Nefret operasyonu: 102 gözaltı

Kahramanmaraş merkezli 4 ilde gözaltı kararı çıkarılan işadamı Ejder K. avukatıyla birlikte emniyete giderek polise teslim oldu, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Hatay merkezli 5 ilde düzenlenen operasyon kapsamında Zaman Gazetesi'nin Kahramanmaraş'taki personellerinden Halil T. evinde gözaltına alındı. Halil T., işlemlerinin tamamlanması için Hatay'a götürüldü.

Erzurum merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonunda 12 kişi gözaltına alındı. Erzurum, İstanbul, Ankara, Samsun ve Bayburt'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

Hatay merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.Hatay, Gaziantep, Kırşehir, Kahramanmaraş ve Antalya'da sabah saatlerinde önceden belirlenen adreslere polis tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 14 kişi gözaltına alınırken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Siirt merkezli 6 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonunda gözaltına alınan 8 kişiden 2'si tutuklanırken, 6'sı serbest bırakıldı. Siirt merkez, Denizli, Gaziantep, Çorum, Diyarbakır ve Hatay olmak üzere toplam 6 ilde, 27 Mayıs'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişi, Siirt'e getirildi. Emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından, 29 Mayıs'ta savcılığa çıkarılan 8 kişi, 2 gün süren ifadelerinin ardından dün gece geç saatlerde nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Mahkemede yargılamaları yapılan 8 kişiden Paşa K. ve Mustafa A. tutuklanırken, 1 kişi denetimli serbestlikle toplam 6 kişi serbest bırakıldı.

Ankara'da 46 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltı kararı bulunanlardan 30 kişi gözaltına alındı.

Denizli'de iki kuruluşa düzenlenen operasyonda 8 kamu görevlisi gözaltına alındı. Bugün sabah saatlerinde, Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Denizli İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, daha önce Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevi de yapmış olan Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Şube Müdürü A.O.'nun da aralarında bulunduğu 8 kamu görevlisi gözaltına alındı.

Ankara'da Emniyet İstihbarat'ta 2013 yılında görevli 4'ü polis 6 kişi gözaltına alındı.

Iğdır'da aralarında iş adamı ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Bugün sabah saatlerinde bir kamu kurumunun eski müdürü olan Ö.T., Iğdır Aktif iş Adamları ve Sanayicileri Derneği üyeleri, Zambak Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Iğdır Eğitim ve Dayanışma Derneği üyeleri olan D.K., B.S., E.Ç.,S.B., H.İ. gözaltına alındı. Buralardaki doküman ve bilgisayara el konuldu.


<< Önceki Haber Nefret operasyonu: 102 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER