Nefret operasyonu: 72 gözaltı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 25 2016
Nefret operasyonları durmak bilmiyor. Osmaniye merkezli 7 il, Kayseri, Çorum, Diyarbakır, Ordu merkezli ve Niğde merkezli düzenlenen operasyonlarda 72 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 54 kişi gözaltına alındı.
Osmaniye merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda aralarında eğitimci ve dernek yöneticilerinin de olduğu 21 kişi gözaltına alındı. Bu sabah saatlerinde Osmaniye, Adana, Elazığ, Kahramanmaraş, Siirt, Şanlıurfa ve Batman'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla 21 kişinin gözaltına alındığı, adreslerinde bulunamayan 8 kişinin de yakalanması için de çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Kentte dün yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 kişinin ise sorgusunun devam ettiği bildirildi. Daha önce 35 kişi gözaltına alınmış, 9 kişi tutuklanmıştı.
Kayseri'de Melikşah Üniversitesi Teknoloji Transfer bürosunda çalışan 1 uzman evinde gözaltına alındı. M.A.’nın evindeki digital malzemelere el konularak, Niğde emniyetine teslim edildi.
Çorum'da 6 kişi gözaltına alındı. A.E., S.K., B.C., H.O., Y.E. ve M.Ş.'nin gözaltına alındığı ve adliyeye sevk edildiği belirtiliyor.

Ordu merkezli operasyonda 10 gözaltı. Polis, Ordu merkezli olarak Fatsa İlçesi, İzmir ve Van’da eş zamanlı operasyon yaptı. Saat 07.00 itibariyle eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, aralarında kamu görevlisi ve iş adamlarının da bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığı, 4 kişinin arandığı belirtildi.
Niğde merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda 11 gözaltı. Niğde merkezli Ankara, Sivas ve Kayseri'de bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








