Nefret operasyonu: 8 tutuklama

Adana merkezli 12 ilde gerçekleşen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Yağmur Akkülah, Ali Koçaklı, Hüseyin Karabulut, Aykut Fatih Doğan, Ali Sivaslıoğlu, Seyfettin Alpat, Zekeriya Karaduman ile Tahir Acaroğlu,'tutuklandı. 2'si tutuksuz yargılanmak üzere, 19'u da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'da nefret operasyonu: 8 tutuklu

Yağmur Akkülah, Ali Koçaklı, Hüseyin Karabulut, Aykut Fatih Doğan, Ali Sivaslıoğlu, Seyfettin Alpat, Zekeriya Karaduman ile Tahir Acaroğlu, tutuklandı.

Pazartesi günü Adana merkezli Ankara, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa, Kayseri, Kahramanmaraş, Çorum, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak olmak üzere 12 ildeki 66 ayrı adrese eş zamanlı operasyonda 59 kişi gözaltına aldı. Emniyette sorgulanan 59 kişiden 30'u serbest bırakılırken 29'u salı günü adliyeye sevk edildi. 




ADANA MERKEZLI 12 ILDE GERCEKLESEN FETO/PDY SORUSTURMASINDA ADLIYEYE SEVK EDILEN 29 SUPHELIDEN 8'I TUTUKLANDI. SERBEST KALAN SUPHELILERI, ADLIYE CISIKINDA YAKINLARI SEVINCLI KARSILADI. FOTO: GOKHAN KESKINCI/ADANA, (DHA)

Mahkemenin bugün saat 02.00 sıralarında verdiği kararla; Yağmur Akkülah, Ali Koçaklı, Hüseyin Karabulut, Aykut Fatih Doğan, Ali Sivaslıoğlu, Seyfettin Alpat, Zekeriya Karaduman ile Tahir Acaroğlu,'tutuklandı.

2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere, 19'u da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kararın açıklanmasının ardından tutuklananların yakınları gözyaşı dökerken, serbest kalanların yakınları sevindi. 
ADANA MERKEZLI 12 ILDE GERCEKLESEN FETO/PDY SORUSTURMASINDA ADLIYEYE SEVK EDILEN 29 SUPHELIDEN 8'I TUTUKLANDI. SERBEST KALAN SUPHELILERI, ADLIYE CISIKINDA YAKINLARI SEVINCLI KARSILADI. FOTO: GOKHAN KESKINCI/ADANA, (DHA)

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar, adliye çıkışında sevinçten alkışlayanlara, "Sevinmeyin, tutuklu arkadaşlarımız var. Dua edelim" diyerek uyardı. 

Serbest kalanlar yakınlarıyla adliyeden ayrılırken, tutuklananlar ise cezaevine götürüldü.

BABASI MHP’NİN ÖNDE GELEN İSMİ

12 ilde hayırseverlere yönelik düzenlenen operasyonda hakkında gözaltı kararı çıkarılan 66 kişinin yarısından fazlası gözaltına alındı. Operasyonda Türkiye’nin en önde gelen firmalarından Yağmur Mobilya’nın sahibi Yağmur Akküllah, uluslararası müteahhitlik bürosu bulunan Tahir Acaroğlu ile birlikte 66 kişinin evlerine sahurda baskın yapıldı.Gözaltına alınan işadamlarından Yağmur Akküllah, hayırseverliğinin yanında alçak gönüllülüğüyle de biliniyor. Ramazanda işçilerine evinde iftar veren Akküllah, mobilya sektörünün öncü isimlerinden Yağmur Mobilya’nın sahibi. Akküllah’ın babası ise Alparslan Türkeş’in yakın ekibinden. Faruk Akküllah, 

Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönüştüren ekipte yer alan önemli bir isim.


SEVİLEN İSİM

Gözaltına alınanlardan Yasin Türkoğlu’ da Adana’nın önemli diş hekimlerinden. Yerel seçimde bağımsız büyükşehir belediye başkan adayı olan Türkoğlu, kampanyanın son günlerinde MHP’nin adayı Hüseyin Sözlü lehine yarıştan çekilmişti. 


OPERASYONA DAYANAK ŞANTAJÇI


Operasyonun dayanağı ise 2011 yılında özel hayatın gizliliği ve şantaj iddiaları ile gözaltına alınmış ve tutuklanmış Tamer Barış Terkeşli. Terkeşli, Sabah gazetesinin ifadesiyle ‘Allah bir dışında tek doğrusu olmayan’ bir isim. Tamer Barış Terkeşli’nin 2011’de örgüt lideri olarak tutuklanmadan önce evinde yapılan aramada ele geçirilen CD ve DVD’lerde işadamlarına ait yatak odası görüntüleri ve özel yazışmalar çıkmıştı.

AĞABEYİ AKP MECLİS ÜYESİ

Operasyonda AKP’li belediye meclis üyesi İlyas Karabulut’un abisi Hüseyin Karabulut da gözaltına alındı. İlyas Karabulut’un abisi de mobilya sektöründe şehrin en önemli markalarından Karabulut Mobilya’nın sahibi.
arasında sayılıyor. 

Meydan - DHA




<< Önceki Haber Nefret operasyonu: 8 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER