Nefret Operasyonu bakın nasıl başlatılmış

10 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 73 kişilik gözaltı listesinin gizli tanık ifadelerine dayanılarak oluşturulduğu ortaya çıktı.

Nefret Operasyonu bakın nasıl başlatılmış

Hizmet Hareketi’ne yönelik nefret operasyonlarına yenisi eklendi. Ankara’da Hizmet Hareketi’ne yönelik yürütülen soruşturmada 73 kişi hakkında ‘terör örgütü’ suçlamasıyla gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene karşı İşlenen Suçlar Bürosu’nda görevli Savcı Serdar Coşkun’un yürüttüğü soruşturmada Ankara, İstanbul ve Şanlıurfa’nın da bulunduğu 10 ayrı ilde terörle mücadele ekiplerince operasyon düzenlendi. Soruşturmanın gizli tanık ifadeleri ile ihbar mektuplarına dayandığı öğrenildi. Herhangi bir delilin bulunup bulunmadığı belirtilmeyen dosyada hayali iddialar üzerinden gözaltı kararı verilmiş olabileceği belirtiliyor

5 KİŞİ GÖZALTINDA 
Fethullah Gülen Hocaefendi, İzmir AK Parti Eski Milletvekili İlhan İşbilen, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı eski Başkanı Mustafa Yeşil, Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz, Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Fatih Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Kaynak Kültür Yayın Grubu Başkanı Mustafa Özcan, Eğitimci Cemil Koca, işadamı Akın İpek, akademisyen Doç. Dr. Önder Aytaç ve Tahşiye Davası’ndan tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile bazı iş adamları hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. 

EFENDİMİZ’İN YAZARI DA VAR 
Gözaltı listesindeki en dikkat çekici isimlerden biri ilahiyatçı Reşit Haylamaz. Siyer hocası Haylamaz’ın Peygamber Efendimiz’in hayatını anlattığı “Efendimiz” adlı kitap uzun süre çok satanlar listesinde kalmıştı. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin doktorluğunu yapan Kudret Ünal hakkında da gözaltı kararı verildi. Polisin, yurt dışında yaşayan Ünal’ı gözaltına almak için Beylikdüzü’ndeki iş yerine gittiği, ancak ofisin kapalı olması nedeniyle ayrıldığı belirtildi. 

LATİF ERDOĞAN İFADE VERMİŞTİ 
Soruşturmanın bazı gizli tanıkların ifadesi ile asılsız ihbar mektuplarına dayandığı kaydedildi. Latif Erdoğan da ifade vermişti. 

YÜZDE 60 ENGELLiYE GÖZALTI 
Savcı Serdar Coşkun'un yürüttüğü soruşturmada yüzde 60 engelli raporu bulunan ismi de gözaltına alınması tepki çekti. Şüpheli olarak gözaltına alınan K.A.'nın gözaltına alındıktan sonra raporunu gösterdiği, buna rağmen Ankara Emniyeti'nin nezarethanesine konulduğu kaydedildi. K.A.'nın nezarethanede şeker ve tansiyonunun düşmesi üzerine Dışkapı Yıldırım Beyazıd Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. 

AKP ESKİ VEKİLİ GÖZALTINDA 

AK Parti İzmir eski Milletvekili İlhan İşbilen'in de yer aldığı 3 kişi İstanbul'da gözaltına alındı. İşbilen, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız" sorusuna İşbilen, "Klasik sorular bunlar. Biraz başka soru sorun" yanıtını verdi. İşbilen, daha sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İşlemleri tamamlanan isimler daha sonra Ankara'ya gönderildi.

 ÖMRÜNÜ KUR’AN’A VAKFETTi 
Nefret operasyonu kapsamında gözaltına alınan Suat Yıldırım ömrünü Kur’an’a vakfetmiş bir din alimi. Tefsir Profesörü olan Yıldırım’ın, te'lif ve tercüme olarak 13 kitabı, yetmişten fazla ilmî inceleme ve makalesi bulunuyor. Yıldırım’ın kitapları şunlar: Peygamberimizin Kur'an Tefsiri (1983), Kur'an’da Ulûhiyyet (1987), Kur'an İlimlerine Giriş (1983-1987), Kur'an-ı Kerim ve Fennî Keşifler (1990), Fatiha ve En'am Sûrelerinin Tefsiri (1989 ve 1993), Mevcut Kaynaklara Göre Hristiyanlık (1988 ve 1997), Kur'an-ı Hâkim ve Açıklamalı Meali. Tefsire Giriş (2001), Tevrat, İncil, Kur'an-ı Kerim ve Bilim (1981), En Mühim Mesaj: Kur'an (1985 ve 1995), Tefsir-i Kebir Tercümesi (1987-1995) Le Coran avec la Traduction Française (1997). 

AHMET ŞAHİN DE AYNI ZULME MARUZ KALMIŞTI
Daha önce de 79 yaşındaki din alimi Ahmet Şahin gözaltına alınarak İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanmıştı. Bugüne kadar 35 kitap yazan Ahmet Şahin'e Samanyolu televizyonundaki dizileri izleyip izlemediği sorulmuştu. Bütün sorulara “Dizi izlemiyorum” diye cevap veren Şahin, 2009 yılında kaleme aldığı bir yazı sebebiyle suçlanmıştı. Yıllardır fıkıh konularında yazılar yazan Şahin, hakkındaki tüm iddiaları reddetmiş ve emniyetten serbest bırakılmıştı. 

AFRiKA’DA İYİLİK DAĞITIRKEN LİSTEYE GİRDİ 

Hakkında gözaltı kararı verilen islerden İsmail Cingöz, dünyanın dört bir yanına iyilik dağıtan Kimse Yok Mu (KYM) Derneği’nin Genel Başkanı. KYM 113 ülkede insani yardım faaliyetlerinde bulunuyor. İsmail Cingöz’ün de su kuyusu açma faaliyetleri çerçevesinde Afrika’da olduğu öğrenildi. Dünyanın en etkin 100 sivil toplum kuruluşu arasında yer alan dernek, nefret operasyonları kapsamında terör örgütü kapsamına alınmış, bağış toplaması engellenmişti. Kimse Yok Mu Derneği, Afrika’da binlerce su kuyusu açarak hizmete sunmuştu. Kimse Yok Mu Afrika’da katarakt yüzünden görme yetilerini kaybeden binlerce insana umut ışığı olmuştu. 

DÜNYADAKİ HER AFETE KOŞTULAR 
Afrika’nın az gelişmiş ülkelerinde katarakt operasyonları gerçekleştiren Kimse Yok Mu, Sudan (Darfur-Hartum), Çad, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Demokratik Kongo, Kongo Cumhuriyeti ve Nijer’de 2014 Eylül ayı sonu itibariyle 33 bin kişinin yeniden görme sevinci oldu. Dernek, ülkemizde ve dünyada yaşanan afetlere yönelik kendi bünyesinde ASYA adlı bir birim kurmuştu. Türkiye’de ve dünyada meydana gelebilecek tüm afetlere profesyonel olarak müdahale edebiliyordu.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Nefret Operasyonu bakın nasıl başlatılmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER