Nefret operasyonu kanaat önderlerine sıçradı

Türkiye’nin dört bir yanında devam eden nefret operasyonları şekil değiştirmeye başladı. Hiçbir delile dayanmayan gizli tanık ifadeleri üzerinden, sabah saatlerinde Siirt merkezli olarak 6 ilde operasyonu yapıldı. Siirt’in yanı sıra Denizli, Gaziantep, Çorum, Diyarbakır ve Hatay’da ev aramaları yapılırken, 8 kişi gözaltına alındı.

Nefret operasyonu kanaat önderlerine sıçradı

Güneydoğu’nun kanaat önderlerinden, Tillo’daki büyük âlim, müfessir Şeyh Muhammed Bedreddin’in oğlu Ulu Camii imamı Muhammed Nureddin Sancar da, ‘paralel’ ilan edilerek gözaltına alındı. Bu duruma tepki gösteren Siirtliler, “Molla Bedri ve oğlu, alim kişilerdir. Hazreti Abbas’ın soyundan gelen şeyhlerimizdir. Kendilerinin Türkiye’nin dört bir yanında sevenleri vardır. Her yerden insanlar gelip onlara intisap ederler. Bunlara paralel diyenin aklından şüphe edilir.” dedi.

Alınan bilgilere göre, Siirt merkezli gerçekleştirilen nefret operasyonunda gözaltına alınanlar ikametlerinde yapılan armaların ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü. Siirt Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 6 ilde bulunan toplam 58 şüpheliye yönelik olarak saat 06.00’da geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı da, 53 şüphelinin ikamet ve iş yeri adreslerinde eş zamanlı arama yapıldığını duyurdu. Başsavcı Alparslan Ağcakale imzasıyla yapılan açıklamada, özetle şöyle denildi: “Yakalama ve gözaltı işlemi uygulaması istenilen şüphelilerden; 8’inin yakalanıp gözaltına alındığı, şüphelilerin kolluktaki işlemlerini müteakip Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevklerinin sağlanacağı hususu; kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Gözaltına alınması istenilen kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, kitaplıklarda bulunan kitapların fotoğrafları çekildi. KOM Şube Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan şahısların, ifadelerinin alınmasının ardından savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

KOM Şube Müdürlüğünce 2016 Nisan ayında oluşturulan soruşturma dosyasının geçtiğimiz günlerde Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği, gizli tanık ifadeleri dosyaya eklenerek operasyon için düğmeye basıldığı ileri sürüldü. 

(MHA)
<< Önceki Haber Nefret operasyonu kanaat önderlerine sıçradı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER