Nefretin böylesi ne görüldü ne duyuldu

Mahkeme, Manisa'daki nefret operasyonunda tutuklanan kanser hastası mimar Ahmet Gülen’in cezaevi dışında tedavi görmesine izin vermedi. Kolon kanseri teşhisi konulan Faruk Aydın’ın da tutuksuz yargılanma talebi reddedildi. Aydın, kemoterapi için dışarı çıkıp, bitiminde tekrar cezaevine dönüyor.

80 yaşındaki dede kameraya böyle seslendi

Manisa'da yapılan cadı avı ve nefret operasyonlarında zulümlerin ardı arkası kesilmiyor. Operasyonlar sonrasında tutuklanan Mimar Ahmet Gülen, eşinin hesabına para yatırdığı gerekçesiyle terör örgütüne yardım ve üyelikten yargılanıyor. Gülen'in eşi de aynı suçlamayla gözaltına alınmış, adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Ahmet Gülen'in kanser hastası olduğunu dile getiren Avukat Serhan Çelik, hakimin Gülen'in tahliye talebini de reddettiğini belirtti.



1 HAFTA ÖNCE DOKTOR RAPORU ALINDI

2007-2012 yılları arasında lenf kanseri tedavisi gören Ahmet Gülen'in, lenflerinde kanser modülleri yine görülmeye başladığı bilgisini veren Avukat Çelik, “Tutuklanmadan bir hafta önce alınmış doktor raporuna göre lenflerindeki kötü huylu hücrelerin temizlenmediği kendisine bildirilmiş. Bu durumu hakim beye ilettik; raporları gösterdik. Tutuksuz ya da adli kontorolle yargılanmalarını istedik. Ancak mahkeme talebi reddetti” ifadelerini kullandı.



ZARARLI HÜCRELER VAR

Ahmet Gülen'in babası Osman Gülen de yaşanan duruma isyan etti. Oğlunun üç aydır cezaevinde olduğunu belirten Gülen, “Oğlum kasner tedavisi gördü. Çok şükür tedavisi olumlu sonuçlandı. Ancak lenf kanseri en sık tekrar eden hastalik/'>hastalık. Oğlum tutuklanmadan önce doktora gittiğinde lenflerindeki olumsuz hücrelerin olduğu belirtilmiş. Peşinden bir hafta sonra da tutuklandı. Bizler adli kontrolle bari yargılansın istiyoruz” dedi.



DOWN SENDROMLU OĞLU DA HASTA OLDU

Ahmet Gülen'in down sendromlu bir oğlunun da olduğunu hatırlatan baba Osman Gülen, “Bu süreç torunumu da çok olumsuz etkiledi. Saçları döküldü. Babasının yokluğunu anlayamıyor” diye konuştu.



CEZAEVİNDE KEMOTERAPİ İŞKENCESİ  

Manisa'daki nefret operasyonunda bir başka zulüm, tutuklanan sanayici Faruk Aydın'la ilgili. Kasım ayında tutuklanan Aydın, cezaevinde rahatsızlandı. Karın ağrısı şikayetiyle Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 50 cm bağırsağı alınan ve kolon kanseri teşhisi konulan Faruk Aydın üç hafta hastanede yattı.



HASTALIK DÖRDÜNCÜ EVREDE

Hastanedeki tedavinin ardından doktor raporlarına rağmen Buca'daki yüksek güvenlikli F tipi cezaevine gönderilen Faruk Aydın patoloji sonuçlarının ardından Manisa T tipi cezaevine gönderildi. Kolon kanseri teşhisi konulan Faruk Aydın'ın hastalığının 4. evrede olduğunun raporlarla ve sonuçlarla sabit olduğu ortaya çıktı. Raporlarla Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvuran Faruk Aydın'ın avukatı Serhan Çelik müvekkilinin denetimli serbestlikle tutuksuz yargılanmasını talep etti. Ancak mahkeme denetimli serbestlik talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.



TUTUKLULUĞA DEVAM KARAR VERİLDİ

Yaşanan durumun insan haklarına aykırı olduğunu belirten Avukat Serhan Çelik, "Cezaevi şartları kemoterapi tedavisi gören birinin sağlığı için ciddi risk taşıyor. Müvekkilim kemoterapi tedavisine cezaevinden devam edecek ancak kemoterapiden ziyade kemoterapi öncesi alınan ilaçlar müvekkilimi rahatsız edecek. Bu ilaçlar vücuda ciddi yan etkisi olan ilaçlar. Yanında bir refakatçisi olmadan ciddi zorluklar yaşayacak bu durumu mahkemeye bildirmemize rağmen talebimiz reddedildi" dedi.


ÖZGÜR DÜŞÜNCE

<< Önceki Haber Nefretin böylesi ne görüldü ne duyuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER