Nemeth Quartet kampüste hasret giderdi


Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından Mutlu Varlık Kocaili (çello), Elena Nayman Ünaldı (viyola) ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından Gülen Ege Serter (keman) ile Şeniz Aybulus'tan (keman) oluşan "Nemeth Quartet", bir yıl aradan sonra yeniden Uludağ Üniversitesi'nde izleyici ile buluştu.

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Uygulama Salonu'ndaki konserde Nemeth Quartet ilk bölümde B. Smetana'dan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No.1 "Hayatımdan" adlı eseri seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde ise dörtlüye, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı Özgür Ünaldı piyanosuyla eşlik etti. Beşli, A. Dvorak'tan Piyanolu Beşli op.81 No.2 eserini birlikte seslendirdi.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında çalışırken 1995 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden hocaları Macar sanatçılar Istvan Nemeth (keman) ve Katalin Nemeth'in (çello) anısını yaşatmak için 1995 yılında kurulanı Nemeth Quartet, yurtdışında ve yurtiçinde düzenli konserler veriyor.

Hiçbir sponsor desteği olmadan sadece Uludağ Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nin destekleriyle yaşayan Nemeth Quartet, 2014 yılında Yunanistan'da düzenlenen "eMuse Music Competition" yarışmasında ikinci seçilmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Nemeth Quartet kampüste hasret giderdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER