Nepal'de 7.3 büyüklüğünde deprem: 4 ölü, 300 yaralı


Nepal, geçen ay 8 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremden sonra bugün 7.3 büyüklüğündeki bir depremle tekrar sarsıldı. Depremde şu ana kadar 4 kişinin hayatını kaybettiği, 300'den fazla yaralı olduğu bildirildi.

25 Nisan'da meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremden sonra yaralarını yeni yeni sarmaya çalışan Nepal, bugün tekrar şiddetli bir depremle daha sarsıldı. TSİ 10.05'te meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki deprem, başkent Katmandu'nun 76 kilometre doğusunda 15 kilometre ise derinlikte gerçekleşti. Everest Tepesi ve Tibet sınırındaki Namçe Bazar kasabasının merkezi olduğu deprem, Bangladeş'in başkenti Dakka ve Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de de hissedildi. Katmandu polisinden yapılan açıklamada, deprem sonucu şu ana kadar Nepal'de 3 kişinin öldüğü, 300'den fazla ise yaralının olduğu aktarıldı. Ayrıca, depremden etkilenen Hindistan'ın Bihar eyaletinde de 1 kişinin hayatını kaybetti.

Sürekli deprem korkusu yaşayan Nepal'de, bugün olan sarsıntıda insanların panik içinde açık alanlara koştuğu belirtildi. Önceki depremde hasar gören çok sayıda binanın ise bugünkü sarsıntıyla yıkıldığı ifade edildi. Bu arada yıkılmış binalardan eşya çıkarmaya çalışan çok sayıda kişinin de depremden zarar gördüğü endişesi bulunuyor. Ayrıca depremde Everest'te birçok çığ meydana geldiği kaydedildi. Şu ana kadar ise bölgede 5,6 ve 6,3 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi.

Öte yandan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan basın açıklamasında, ülkede faaliyet gösteren Kızılay ve İHH ekiplerinin iyi durumda olduğu bildirildi.

Nepal'de 25 Nisan'da meydana gelen depremde ölenlerin sayısı 8 bini bulurken, 15 bin kişi de yaralanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Nepal'de 7.3 büyüklüğünde deprem: 4 ölü, 300 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER