Nepal'de deprem anı kameralara böyle yansıdı


Nepal'de önceki gün meydana gelen 7.9 şiddetindeki deprem, ülkedeki vatandaşlar tarafından kameraya çekildi.

Arkadaşları ile birlikte şehir meydanında gezen bir gurup genç, kamera kayıttayken depremin olduğunu fark ediyor. İlk olarak depremi dikkate almayan gençler, binalar bir bir yıkılmaya başlayınca durumun ciddiyetini anlayıp yere eğilmeleri konularında birbirlerini uyarıyor. Depremin sona ermesinden sonra sokaklardan çekilen görüntüler ise olayın vahametini ortaya koyuyor.

Başka bir bölgede ise depremden hasar gören bir binanın yerle bir oluşu, an be an kameralara yansıdı.

Nepal'de Cumartesi günü meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremde, bilanço ağırlaşıyor. Elde edilen son bilgilere göre depremde 3726 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı ise 7 bine yaklaştı. Son 80 yılın en büyük depremini yaşayan Nepal'de, arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü sayısının ve salgın hastalıkların artmasından endişe ediliyor.

Depremin ardından acil durum için ilk etapta 1 milyon dolar yardım duyurusu yapan ABD, 45 ton kargo dönderdi. Pakistan, 4 uçakla kurtarma ekiplerini ve yardımlarını Nepal'e ulaştırırken Kanada ise ülkeye 5 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı. İsrail de Nepal'e yardım ve doğal afet ekibini göndereceğini duyurmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Nepal'de deprem anı kameralara böyle yansıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER