Nepal'deki Avustralyalı turist hayatını kaybetti


Nepal'deki depremde hayatını kaybettiği belli olan ilk Avustralyalı belli oldu. Melbourne'da yaşayan ve Everest'e dağcılık turizmi için giden 49 yaşındaki Renu Fotedar isimli kadının deprem nedeniyle meydana gelen çığın altında kalarak hayatını kaybettiği teyit edildi.

Fotedar'ın Avustralya'nın Wollongong şehrinde yine aynı isimli üniversiteden mezun olduğu ve 2005 yılında bir iş kurarak Melbourne'a yerleştiği belirtiliyor. Hindistan'ın kuzeyindeki Keşmir'de doğan Fotedar'ın seyahate meraklı olduğu bildirildi.

İki çocuk annesi olduğu belirtilen Fotedar'ın eşinin, cesedi almak üzere Nepal'e hareket ettiği aktarıldı.

NEPAL'DEKİ 850 AVUSTRALYALININ SAĞLIK DURUMU İYİ

Öte yandan Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop tarafından en son yapılan açıklamaya göre, Nepal'de şu ana kadar bu ülkede bulunan 850'den fazla Avustralya vatandaşına ulaşıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Bishop, durumları hakkında henüz bir bilgi alınamayan Avustralya vatandaşları için derin kaygı içinde olduklarını belirterek, "Ölüm haberlerinin geldiği, Everest Dağı'ndaki kampta bulunan Avustralyalılar için derin kaygılar taşıyoruz." dedi.

Bu arada Nepal'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Son gelen rakamlara göre, ülkede deprem nedeniyle 3700'den fazla kişi hayatını kaybetti. Yetkililer ölü sayısının 6 bini geçebileceğini tahmin ediyor.

Avustralya Dışişleri Bakanlığı'nı arayarak Nepal'e durumlarının iyi olduğunu belirten Avustralyalı sayısı 550 kişiyi buldu. Nepal'deki yakınlarını arayan Avustralyalılar tarafından Dışişleri Bakanlığı departmanına 1400'den fazla başvuru yapıldı.

Avustralya'nın Nepal'de arama kurtarma çalışmaları için gönderdiği 9 kişilik uzman ekip de yola çıktı. Kurtarma ekibi aynı zamanda ülkedeki Avustralyalılara yardımcı olacak. CİHAN
<< Önceki Haber Nepal'deki Avustralyalı turist hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER