Dolar ve altın nereye gidecek?

Koronavirüs salgını sebebiyle getirilen kısıtlamalar yavaş yavaş gevşetilirken, dünya ekonomisindeki toparlanma tahmin edildiği kadar hızlı olmuyor. Samanyoluhaber ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, YouTube kanalında döviz ve altın piyasalarını yorumladı.

SHABER3.COM

Samanyoluhaber ekonomi yazarı Turhan Bozkurt dünya borsalarında perşembe günü yüzde 7'ye yakın değer kaybetmesini yorumladı. 

Turhan Bozkurt'un YouTube kanalında yaptığı yorum:



12 Haziran Perşembe günü başta New York Borsası olmak üzere dünyanın en büyük borsaları yüzde 3 ila yüzde 7 arasında değer kaybetti.

Borsalardaki sert düşüş, yatırımcıların Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bir gün önce yaptığı açıklamalar etkili oldu. Powell ABD ekonomisinin 2020 yılında yüzde 6'dan fazla küçüleceğini ve işsizliğin yüzde 10'a yaklaşacağını ifade etmişti. 

ALTINLA BİRLİKTE GÜMÜŞ

Swap işlemlerinde limitlerin düşürme ihtimalinin belirmesi yatırımcıları güvenli liman arayışına yöneltti. Risk iştahı azalırken, güvenli liman altının ons (31,1 gram) fiyatı 1.752 seviyelerine kadar yükseldi. Altınla birlikte gümüş de yükseliyor.  
<< Önceki Haber Dolar ve altın nereye gidecek? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER