Netanyahu'dan sivil kayıp itirafı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 17 2023
İsrail Başbakanı Benyamin Neyanyahu, Gazze Şeridi’ne düzenlenen operasyonu asgari sivil kayıpla bitirmeye çalıştıklarını, ancak bunda başarılı olamadıklarını söyledi.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarda sivil kayıpları asgari seviyede tutmaya çalıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını söyledi.
Amerikan CBS televizyonuna konuşan Netanyahu, "zarar görmemeleri için sivilleri çatışma bölgelerinden çıkarmak üzere her tür çabayı gösterdiklerini, ancak Hamas'ın da sivillerin zarar görmesi için elinden gelen her şeyi yaptığını" öne sürdü.
Çatışma bölgelerinden ayrılmaları için sivillere havadan broşürler attıklarını, cep telefonlarından aradıklarını belirten Netanyahu, "Her sivil ölüm bir trajedidir. Bu işi asgari sivil kayıpla bitirmeye çalışacağız. Yapmaya çalıştığımız bu. Asgari sivil kayıp. Ama maalesef bu konuda başarılı değiliz" dedi.
Hamas'ın 7 Ekim’de İsrail'e düzenlediği saldırılarda İsrail verilerine göre bin 200 kişi yaşamını yitirmiş, 240 kişi rehin alınmıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre İsrail'in operasyonlarında 7 Ekim'den bu yana, 4 bin 707'si çocuk ve 3 bin 155'i kadın olmak üzere 11 bin 470 Filistinli öldürüldü. Gazze Şeridi'ndeki nüfusun üçte ikisi evlerini terk etmek zorunda kaldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti4.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi8.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor9.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü10.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


