Netflix'in durumu belli oldu!

Lisans başvurusunu son güne kadar yapmadığı belirtilerek Türkiye'den çekileceği iddia edilen Netflix'in Türkiye'de kalmaya devam edeceği öğrenildi.

SHABER3.COM

İnternet üzerinden yayın yapan televizyon kanalları ve medya kuruluşlarına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) denetiminin yolunu açan ve bu yayınlara lisans zorunluluğu getiren yönetmelik yürürlüğe girdi. Lisans başvuruları için son gün geride kalırken hangi şirketlerin başvuru yaptığına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Yaman Akdeniz Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bu sabah itibarı ile RTÜK'e yeni yönetmelik kapsamında internet lisansı için başvuran 253 şirket arasında Netflix Türkiye yok. Netflix kuvvetle muhtemel bugün Türkiye pazarından çıkacağını açıklayacak" dedi.

Fakat Netflix'in de lisans başvurusunu ilettiği öğrenildi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların internet ortamından sunumuna ilişkin NETFLIX, BLU TV, PUHU TV, TURKCELL, VODAFONE, DIGITURK, TİVİBU gibi sektörde etkili yayıncıların da aralarında bulunduğu 600’ün üzerinde kuruluştan lisans ve izin başvurusu aldık. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Netflix'in durumu belli oldu! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER